Geplaatst op 24 februari 2019 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – Rigtersbleek sluipt in de eerste klasse van het zondagvoetbal naar hogere regionen. Opnieuw wist de ploeg van trainer Otto Krabbe de volle buit te pakken, dit keer ten koste van Heino.

In de Twentse derby hielden TVC’28 en BWO elkaar in evenwicht en De Zweef kreeg in Nijverdal tegen Longa’30 een lesje in doelmatigheid.

Heino-Rigtersbleek 1-2 (1-1)
In en tegen Heino boekte Rigterbleek de zesde zege op rij. In de eerste helft was de Bleek de bovenliggende partij. In de zevende minuut bracht Teunissen de Enschedeërs al op 0-1 en Luc Fakkert doelpuntte Heino halverwege de eerste helft op 1-1. Na de rust ging het meer gelijk op, maar was Gerard Monninkhof van de roodwitten de enige die, na een kwartierje, doel trof en daarmee de uitgekookt spelende ploeg van trainer Otto Krabbe de volle buit bezorgde.

TVC’28-BWO 1-1 (0-1)
De thuisploeg was oppermachtig qua veldspel, maar ook weinig effectief in de afwerking. Sterker nog, zelfs de mooiste mogelijkheden werden krachtdadig om zeep gelopen. En zoals wel vaker scoort dan de opponent, zo ook BWO, want de Hengeloërs benutten een directe vrije trap. Dat was de ruststand, want de Tubbergse formatie wist zelfs vanaf elf meter niet te scoren. Het was Huizinga die de strafschop miste. In de tweede helft maakte invaller Schepers de dik verdiende tegentreffer alsnog.

De Zweef-Longa´30 1-3 (0-1)
Op basis van wilskracht won de ploeg uit Lichtenvoorde vanmiddag in Nijverdal, hoewel vooral in het tweede bedrijf De Zweef sterker was en ook tal van kansen creëerde. In de eerste helft kwam Longa’30 op voorsprong, maar via uitvallen bleven de Lichtenvoorders gevaar stichtten. Door zelf aan de lopende band te verzaken en acherin verkeerde keuze te maken werd het 0-2. Weliswaar bracht Jacco ten Hove nog wel de aansluiting te stand, kwam er een alles-of-niks-offensief pakte verkeerd uit, want ge goal viel aan de andere kant.