Rigtersbleek redt het net niet, TVC’28 en Stevo wel

Geplaatst op 7 oktober 2018 door   ·   Geen reacties

EERSTE KLASSE – Een laat doelpunt voorkwam dat Rigtersbleek won van Rohda Raalte. TVC’28 en Stevo wisten wel te winnen, terwijl Tubantia verloor.

Rigtersbleek – Rohda Raalte 2-2 (0-0)
Score: Monnikhof 1-0, Velderman 1-1, Haarman 2-1 (e.d.), Hansler 2-2.

De tegenstander irriteren en frustreren, dat was wat Rigtersbleek zo graag wilde doen tegen Rohda Raalte. Het was de Enschedeers nog bijna gelukt ook. Na een eerste helft waarin beide ploegen vel strijd leverden, maar er niet veel kansen waren, kwam ‘De Bleek’ na rust op voorsprong. Invaller Gerard Monnikhof opende de score. Kort daarna maakten de Sallanders gelijk. Maar ook de 1-1 was niet van lange duur, want een eigen doelpunt bracht Rigtersbleek weer aan de goede kant van de score. Tot vlak voor tijd zag het er naar uit dat het frustreren succesvol zou ijn, maar in de 96e minuut was het Hansler, die ervoor zorgde dat Rohda toch met een goed gevoel, want niet verloren, uit Enschede vertrok.

TVC’28 – FC Winterwijk 4-2 (3-2)
Score: Harmsen 0-1, Sabotic 0-2, Plegt 1-2, Harmsen 2-2 (e.d.), Roelofs 3-2, Harmsen 4-2 (e.d.).

FC Winterswijk opende na zes minuten de score. Toen het vijf minuten later ook nog 0-2 werd, leek TVC op weg naar een vervelende middag en nederlaag. Dat besefte de ploeg zelf ook, want er werd ineens met veel meer inzet en strijd gespeeld. Daardoor kon Maro Plegt tegen scoren. Winterswijk probeerde zich te herpakken, maar nog voor rust had TVC de achterstand omgebogen in een voorsprong. Na rust zochten de bezoekers naar de gelijkmaker. Die kwam er niet, TVC hield stand en profiteerde uiteindelijk van de ruimte, door met de 4-2 het duel in het slot te gooien.

Stevo – Longa’30 4-0 (1-0)
Score: N. Wigger 1-0, Nijhuis 2-0, R. Wigger 3-0, Oude Booijink 4-0.

Met veel strijd en inzet bleek Stevo oppermachtig tegen Longa’30. Na die minuten opende Niels Wigger de score. Keeper Kreuwel voorkwam met enkele goede reddingen de gelijkmaker, waarna Stevo door had moeten drukken, dat gebeurde niet, halverwege was het nog maar 1-0. Na rust zette Stevo aan. Stan Nijhuis kopte al snel de stand naar 2-0 en ging op jacht naar meer treffers. Hugo Weerink gaf op maat voor waarna Roy Wigger eenvoudig scoorde. De 4-0 was een kopie, al was nu Roy Wigger de aangever en Justin Oude Booijink het eindstation.

NEC – Tubantia 4-1 (1-1)
Score: Javaahl 1-0, Geessink 1-1, Venefusah 2-1, Javaahl 3-1, Bahafi 4-1.

Na acht minuten kwam NEC op voorsprong. Tubantia deed wat het kon om gelijk te maken en slaagde daar kort voor rust ook in. Na de hervatting bleek NEC alsnog ruimschoots te sterk. De amateurtak van de Nijmeegse club wist nog drie keer het net te vinden en behaalde daarmee een ruime overwinning. Met 0 punten uit drie duels weet Tubantia alleen plaatsgenoot BWO nog onder zich.

Heino – De Zweef 1-0 (0-0)
Score: Fakkert 1-0.

De Zweef leed een zure nederlaag in Heino. Een fout achterin werd de ploeg fataal waar een gelijkspel de verhoudingen beter weer gaf. Over de eerste helft kunnen we kort zijn. Een voetballend beter De Zweef. Maar kansen waren er weinig. In de tweede helft eigenlijk hetzelfde beeld. Na ruim een uur waren de kansen van beide teams op een hand te tellen. In de 64e minuut werd Sharma Ekuchu verrast door een diepe bal en stond niet goed. Uit de volgende voorzet werd de bal over de doellijn gewerkt. Aanvallend bracht De Zweef te weinig. In de 77e minuut werd de centrale verdediger van Heino van het veld gestuurd wegens twee keer geel. Ook deze overtalsituatie hielp niet. Het bleef 1-0 waardoor Heino de gelukkige winnaar werd.

BWO – BVC 2-5 (1-2).
Score: Jellema 0-1, Rossen 0-2, Wiegerinck 1-2, Scholten 1-3, Blom 1-4, Nijhof 2-4, Eleonora 2-5.

In een waar doelpuntenfestijn bleek BWO niet opgewassen tegen BVC. De bezoekers namen een 0-2 voorsprong, voordat Wiegerinck wat terug deed. Die stand leek nog hoopvol, maar na rust wist BVC verder uit te lopen. De 2-5 kwam veel te laat om nog iets van de spanning terug te brengen.