Rigtersbleek verliest in blessuretijd eerste promotieduel

Geplaatst op 31 mei 2015 door   ·   Geen reacties

Rigtersbleek - 2015-05-31ENSCHEDE – Rigtersbleek heeft de eerste wedstrijd van het tweeluik met AFC Arnhem in extremis verloren. Op eigen veld hield de ploeg van John Gielink de hoofdklasser lang op 1-1, maar na een vermeende handsbal van Johnny van Beukering sloegen de bezoekers in de blessuretijd toe: 1-2.

Al na vier minuten spelen kwam Rigtersbleek op achterstand in Enschede. Keeper Roberto Stopel kon de bal na een afstandsschot niet klemmen doordat hij werd gehinderd door Yahya Hotak en zag de AFC-aanvaller vervolgens de bal in de rebound binnen schieten. De thuisploeg ging op zoek naar de gelijkmaker en dat leverde kansen op voor Bas Postma en aanvoerder Tom Slotman.

Kort voor rust viel de verdiende 1-1. Topscorer Postma mocht aanleggen vanaf elf meter en schoot de strafschop hard en laag achter de Arnhemse doelman. In de tweede helft kreeg De Bleek enkele kansen om op voorsprong te komen. Zo volleerde Slotman uit een corner hard over het doel en schoot Postma voorlangs. Drie minuten voor tijd was de grootste kans voor Mitchell Zephat, maar hij schoot de bal van dichtbij langs de verkeerde kant van de paal.

Waar Rigtersbleek het doel niet wist te vinden, was het in blessuretijd aan de andere kant alsnog raak. De ingevallen Johnny van Beukering deed na een voorzet vanaf rechts een poging tot een halve omhaal, maar leek de bal met zijn hand te verlengen. Bij de tweede paal stond invaller Hulusi Bulut vervolgens klaar om de bal binnen te tikken, waardoor Rigtersbleek de finaleronde van de nacompetitie met een nederlaag begint.

Emotie
‘AFC was eigenlijk al een kwartier klaar met de wedstrijd,’ sprak trainer John Gielink na afloop. ‘Ze gingen voor de 1-1, maar we kregen alsnog twee kansen om de zege weg te halen.’ De oefenmeester was niet te spreken over het optreden van de arbiter bij de tegentreffer in blessuretijd. ‘Hij wil eigenlijk fluiten voor buitenspel, maar doet dat niet en kijkt alleen maar naar de grensrechter. Die weet het dan ook niet meer en dan keuren ze het doelpunt maar gewoon goed. Dan komt de emotie en dat mag,’ doelt Gielink op de vele gele kaarten die zijn ploeg kreeg voor het protesteren.

Rigtersbleek – AFC Arnhem 1-2 (1-1)
Scoreverloop: Hotak 0-1, Postma 1-1 (pen), Bulut 1-2
Rode kaart: 90. Stevens (2x geel)