Dinsdag 19 maart 2024

Stevo en Rigtersbleek winnaars van het weekend

Geplaatst op 9 december 2018 door   ·   Geen reacties

EERSTE KLASSE – Stevo en Rigtersbleek hebben hun wedstrijd in de eerste klasse gewonnen. Dat ging ten koste van BWO en TVC’28. Ook Tubantia en De Zweef gingen onderuit.

BWO – Stevo 0-1 (0-1).
Score: Reinerink 0-1.

In een matige wedstrijd trok Stevo aan het langste eind. Dat verschil werd al vroeg in de wedstrijd gemaakt. Remon Kruiper liet twee goede mogelijkheden onbenut.  Bij een indraaiende vrije trap van Stijn Harmelink voor het doel van BWO wist Ingmar Reinerink wel het laatste beslissende zetje te geven tot de 0-1. Vervolgens zakte het niveau van beide ploegen en gebeurde er weinig meer. Ook na rust was het een duel in balans, zonder kansen. Daardoor bleef het bij 0-1 en drie belangrijke punten voor Stevo.

Rigtersbleek – TVC’28 4-1 (2-0).
Score: Monnikhof 1-0, Toryalai 2-0, Toryalai 3-0, Huizinga 3-1 (pen.), Sakar 4-1.

In de beginfase van het duel was het Rigtersbleek dat het initiatief nam. Uiteindelijk incasseerde TVC weer een vroege tegentreffer nadat een te korte uittrap van doelman Kamphuis vrij baan voor Monnikhof gaf. Hierna herpakte TVC zich een fase en creëerde het enkele goede mogelijkheden. In de tegenstoot scoorde Toryalai de 2-0. Kort na rust scoorde Toryalai opnieuw en zorgde daarmee voor de beslissing.  In de slotfase van het duel benutte Huizinga nog een strafschop en maakte de stand iets dragelijker voor TVC. In een slotoffensief kreeg TVC  nog een paar kansen om wat terug te doen maar was het Sakar die de eindstand op 4-1 bepaalde.

Longa’30 – Tubantia 2-1 (0-0).
Score: Elyo 0-1, Heinsbroek 1-1 (pen.), Te Veldhuis 2-1.

Een doelpunt in blessuretijd brak Tubantia op. De Hengeloërs kwamen door Elyo op voorsprong in Lichtenvoorde. Lange tijd leek het er uitstekend uit te zien, maar in de slotfase ging het alsnog helemaal mis. Eerst was het Heinsbroek die vanaf elf meter gelijk maakte. Vervolgens zorgde Te Veldhuis er vlak voor tijd voor dat Tubantia alsnog met lege handen moest vertrekken.

WAVV – De Zweef 3-2 (3-0).
Score: Van Ginkel 1-0 en 2-0, Jansen 3-0, R. Ten Dam 3-1 (pen.), Middelkamp 3-2.

De Zweef had het aan zich zelf te wijten dat het verloor in Wageningen. Binnen 25 minuten stond het 3-0 voor de thuisploeg . De tweede helft een compleet ander verhaal. De Zweef zat er bovenop. Na een kwartier kreeg het een penalty. Jesper Middelkamp ging op snelheid langs zijn tegenstander in de zestien en werd onreglementair van de bal gezet. Roy ten Dam schoot raak. In de 65e minuut vloog een corner in een keer binnen en was de spanning terug. De Zweef zette aan, probeerde van alles, maar scoorde niet meer.