Stevo verslaat beter Tubantia, dat kansen onbenut laat

Geplaatst op 27 november 2016 door   ·   Geen reacties

GEESTEREN – Stevo heeft de ontmoeting met HVV Tubantia afgesloten met een overwinning. Halverwege hadden de bezoekers uit Hengelo met een ruime voorsprong de kleedkamer op moeten zoeken, maar was het Stevo dat op 2-0 stond. Na rust wisten beide ploegen nog een keer te scoren, waardoor het 3-1 werd in de regionale ontmoeting in de eerste klasse van het zondagvoetbal.

Een duel tussen een ploeg die erg graag omhoog wil en een ploeg die graag de weg omhoog terug wil vinden, zo viel de ontmoeting tussen Stevo en Tubantia vooraf het beste te beschrijven. Stevo wil zich graag handhaven in de eerste klasse, terwijl Tubantia een goede seizoenstart kende, maar is weggezakt naar de grijze middenmoot. Opvallend genoeg was het Tubantia dat het spelbeeld bepaalde, maar Stevo dat de score opende. Een vrije trap op ruim dertig meter van het doel bleek voor Niels Wigger de perfecte gelegenheid zijn kunstje te tonen. Met een schot dat de keeper volkomen kansloos liet zorgde Wigger voor een onverwachte voorsprong.

Onnauwkeurig Tubantia
Het was vervolgens aan onnauwkeurigheid in de afwerking maar zeker ook aan een uitstekend keepende Roy Kreuwel te wijten dat Tubantia niet langszij kwam. In de laatste fase voor rust kreeg Stevo de overhand en daar profiteerde de ploeg maximaal van. Niels Wigger schoot tegen de lat en vervolgens kopte Roy Wigger de 2-0 binnen. Gezien het spelbeeld een uiterst geflatteerde voorsprong, maar dat kon alleen de gefrustreerd rakende bezoekers uit Hengelo deren.

Stevo pakt de punten
Na rust probeerde Tubantia zich terug in de wedstrijd te knokken, maar opnieuw was het Stevo dat maximaal profiteerde. Vanuit de omschakeling, na weer een Hengelose aanval, was Thomas Leus er razendsnel uit. Hij behield het overzicht en stelde Roy Wigger in staat om eenvoudig de 3-0 binnen te tikken. Daarmee was het duel definitief beslist. Stevo verzuimde verder afstand te nemen, waar het wel de kansen kreeg. De beste was een strafschop, maar Wilco Broekhuis kreeg de bal niet langs de doelman. Vlak daar voor had Tubantia eindelijk tegen gescoord. Een eretreffer van Jonkers. De overwinning van Stevo kwam niet meer in gevaar. Daarmee pakte de ploeg uit Geesteren drie heel belangrijke punten. Tubantia moet langzamerhand naar beneden gaan kijken.

Stevo – HVV Tubantia 3-1 (2-0)
Scoreverloop: N. Wigger 1-0, R.Wigger 2-0, R.Wigger 3-0, Jonkers 3-1