SVZW na nederlaag in mineur; weer afgelasting DETO

Geplaatst op 13 april 2019 door   ·   Geen reacties

WIERDEN – Er is een wonder nodig om SVZW voor de hoofdklasse te behouden nadat de ploeg vanmiddag thuis met 1-2 verloor van ACV uit Assen. In de strijd om het kampioenschap ging Excelsior’31 zwaar onderuit bij Sparta Nijkerk: 4-1.

Het ook tegen degradatie vechtende DETO kwam niet in actie, want de wedstrijd in en tegen Berkum werd wegens een sterfgeval bij de tegenstander afgelast, nadat vorige week de derby bij SVZW om dezelfde reden werd uitgesteld. Voor zowel DETO als SVZW kwam het vanmiddag slecht uit dat WHC, ook een potentiële degradatiekandidaat, thuis verrassend van Urk met 1-0 won.

SVZW-ACV 1-2 (1-1)
De thuisclub begon fanatiek aan de wedstrijd in het besef van het heilige moeten en zette in het eerst kwartier meteen druk op de bal. Ook werd vanuit de tweede lijn geschoten, waarbij spits Frank Smit de pech had dat de Asser doelman Ben Wormmeester in blakende vorm stak. Toch leverde de aanvalskracht een voorsprong op toen Deniz Sahbaz een voorzet van Tom Hegeman bekroonde met de openingstreffer. Luttele seconden voor rust, dus op een psychologisch slecht moment voor de Zwaluwen scoorde Justin Mulder de gelijkmaker op aangeven Ezra Schrijver. Na de pauze was ACV beter en stuitte de spits Marco van der Heide zowel op de paal als op SVZW-goalie Tim Sickman die, afkomstig van Vroomshoopse Boys, Jens Veldwachter definitief uit de goal heeft verdrongen. Veldwachter vertrekt volgend seizoen naar DETO. Het sterkere ACV verschalkte Sickman toch, heel zuur twee minuten voor tijd door een goal van Robin Talens.

Sparta Nijkerk-Excelsior’31 4-1 (4-0)
Excelsior’31 liet zich in deze wedstrijd om de koppositie in de hoofdklasse aardig achter de kaarten kijken, want probeerde het spel te maken en snel op voorsprong te komen, maar trapte in de val die de sluwe valstrikken die de Nijkerkers hadden geplaatst. Ze lieten de ploeg uit Rijssen komen, veroverde op eigen helft de bal en braken vliegensvlug uit. Het leidde binnen ruim een kwartier tot twee treffers en na dik een half uur tot de 3-0. Vervolgens zakten ze in en lieten Excelsior’31 ploeteren, waarbij alles uit Rijssen afketste op een muur. Daarmee was de wedstrijd, zo bleek, zo ongeveer gespeeld. In de tweee heft, met extra power van invaller Tom Smoes en kort voor tijd het breekijzer Menno Kamphuis, werd het 1-1, dus opgeteld 4-1, wat voor de ploeg van De Koerbelt toch een koude douche was. Even slikken en opnieuw beginnen, al hebben de Spartanen als koplopers nu wel een gat geslagen in de strijd om het kampioenschap.