Vrijdag 26 april 2024

SVZW ondanks punt dieper in zorgen door winst DETO

Geplaatst op 9 maart 2019 door   ·   1 Reactie

VRIEZENVEEN/WIERDEN – In de strijd tegen degradatie deed DETO vanmiddag in de hoofdklasse goede zaken door met 2-0 te winnen van SDC Putten, wat een knappe prestatie is. De ploeg uit Vriezenveen fleurde nog meer op door het gelijkspel dat SVZW in blessuretijd moest toestaan tegen Buitenpost dat daarmee in Wierden een punt wegsnoepte.

In de bovenste regionen van de hoofdklasse verloor Excelsior’31 in en van Staphorst met 2-0, waardoor de Rijssenaren vooralsnog even passen in de kampioensrace.

DET0-SDC Putten 2-0 (1-0)
DETO heeft zichzelf een prima dienst bewezen door het favoriete SDC Putten in Vriezenveen vanmiddag op sportpark Het Midden klop te geven. Objectief was het niet verdiend, want voetballend was Putten beter, alleen, daar gaat het in deze fase van de competitie niet meer om. DETO wil zich handhaven, als het even kan zonder nacompetitie. En daar komt bij dat de essentie van het spelletje is vaker te scoren dan de tegenstander. In die zin was de zege van DETO dik verdiend. In de eerste helft zette Lesley Nahrwold, toch een man van belangrijke goals, de thuisclub op voorsprong en vlak voor tijd besliste de routinier Kevin Aman de wedstrijd in het voordeel van de roodhemden. Dat in de tussenliggende periode Putten beter voetbalde en de beste kansen creëerde , het zal ze in Vriezenveen de rug roesten. Vol goede moed gaat het volgende week naar die ander roden, die van Excelsior’31 in Rijssen.

SVZW-Buitenpost 2-2 (1-0)
SVZW kwam vandaag thuis tegen Buitenpost twee keer op voorsprong, maar gaf die even zovele keren uit handen. Doordat de concurrenten in de onderste regionen, namelijk DETO en WHC, hun wedstrijden vanmiddag wél wisten te winnen, heeft de Wierdense ploeg van trainer Philip Agteres dubbel verloren, want staat ze nog vaster op de laatste plek die aan het einde van het seizoen degradatie betekent. Frank Smit kopte in de eerste helft een voorzet binnen. In de tweede helft, toen de Friezen allengs meer op de aanval speelden, maakte Rob Dijkstra namens Buitenpost gelijk. SVZW kon opnieuw beginnen en vlak voor tijd was het feest op Het Lageveld, want scoorde Deniz Sahbaz de winnende. Zo leek het, want in blessure doofde Ricky Weening van Buitenpost alle vreugdevuren, ook gezien de andere uitslagen.

Staphorst-Excelsior’31 2-0 (1-0)
Niet dat Excelsior’31 van het gras werd gespeeld, maar op sportpark Het Noorderslag in Staphorst was de gelijknamige ploeg net iets beter, vooral gretiger. Het team had daarbij het geluk van een hele snelle goal toen Pim de Jonge al in de tweede minuut een cornetbal tot een doelpunt promoveerde. Excelsior’31 most toe komen, deed dat ook, maar zonder veel gevaar te stichten. En ontstonden er mogelijkheden om gelijk te maken, dan werd gefaald, met name door Boy Boeloerditi, die later vervangen voor Sem Köse. Overigens miste aan de andere kant Jaap Brakke een paar keer opzichtig, waardoor Staphorst al niet vóór rust de wedstrijd in het slot gooide. Dat gebeurde pas in de blessuretijd van de tweede helft, die een kopie was van de eerste en waarin dus wederom de beste kansen voor de Staphorsters waren.