Vrijdag 26 april 2024

Tweede elftal HSC’21 verrast tegen FC Zutphen, ook SVZW en Excelsior’31 door

Geplaatst op 15 november 2014 door   ·   Geen reacties

2014-2014 HSC '21 portret Lieuwe Geesing (1)HAAKSBERGEN – HSC’21 2 heeft zaterdagavond een knappe prestatie neergezet door FC Zutphen te verslaan in de districtsbeker. Op sportpark Groot Scholtenhagen won de selectie van trainer Martijn van der Lee met 4-3. Een uitstekend resultaat tegen een ploeg die uitkomt in de eerste klasse van het zaterdagvoetbal. SVZW en Excelsior’31 plaatsten zich zaterdagmiddag al voor de volgende ronde in de districtsbeker

HSC’21 kwam na een half uur spelen prachtig op voorsprong door Lieuwe Geesing (foto), die na een maand blessureleed zijn eerste minuten weer mocht maken. Vlak voor rust kopte Tom Brummelhuis, die afgelopen zomer overkwam van WVV’34, zelfs de 2-0 binnen.

In het tweede bedrijf hadden de Haaksbergenaren het in eerste instantie lastig. Vooral de Zutphense rechtsbuiten Yessin Maskoul kon moeilijk worden verdedigd. De 2-1 en de 2-2, beide gemaakt door Ricardo Mengerink, konden voor negentig procent op zijn conto worden geschreven. Door de gelijkmaker leek de wedstrijd even te kantelen, maar Geesing zette de ‘groenwitten’ enkele minuten later weer op voorsprong door Zutphens geschutter genadeloos af te straffen. Ricardo Mengerink completeerde een kwartier voor tijd zijn hattrick en maakte alsnog gelijk voor FC Zutphen. In de slotfase schoof Waldo Rhebergen de thuisploeg echter naar een 4-3 overwinning.

HSC’21 2 – FC Zutphen 4-3 (2-0)
Scoreverloop:
29. Geesing 1-0, 45. Brummelhuis 2-0, 54. Mengerink 2-1, 61. Mengerink 2-2, 68. Geesing 3-2, 75. Mengerink 3-3, 88. Rhebergen 4-3.

HSC’21 2: Juresic, Veldhuis (70. S. Exterkate), Agelink, Brummelhuis, Spikker (57. Ten Hag), Meulenkamp, Lankheet, Rhebergen, Geesing (70. Ter Hogt), Rupert, Oosterwijk.

Hoofdklasser SVZW heeft zich zaterdagmiddag eenvoudig geplaatst voor de volgende ronde in de districtsbeker. In een uitduel op sportpark De Veldkant versloegen de Wierdenaren vierdeklasser Eerbeekse Boys met 5-0. Voor rust kopte Maurice Bartelds de Zwaluwen op voorsprong en na rust liep SVZW eenvoudig uit. Cenk Uguz (foto), Ruud ter Heide (2x) en Maarten Jansen scoorden, waardoor SVZW zich bij de laatste 32 ploegen in de amateurcup voegde.

Eerbeekse Boys – SVZW 0-5 (0-1)
Bartelds 0-1, 0-2, Cenk Uguz, Ter Heide 0-3, Ter Heide 0-4, Jansen 0-5.

Ook hoofdklasser Excelsior’31 plaatste zich zaterdagmiddag voor de volgende ronde in de districtsbeker. Excelsior’31, dat afgelopen weekend lullig verloor bij SVZW, leek het duel voor rust al te beslissen in de Achterhoek. Rico Wolven en John Lubbers hadden de Rijssenaren op 0-2 gezet. Varsseveld knokte zich in het tweede bedrijf echter knap terug door de stand weer gelijk te trekken. Door late treffers van Niek Davina en Patrick Gerritsen won Excelsior uiteindelijk wel van de zondagderdeklasser.

Varsseveld – Excesior’31 2-4 (0-2)
  28. Wolven 0-1, 43. Lubbers 0-2, 47. Varsseveld 1-2, 73. Varsseveld 2-2, 80. Davina 2-3, 83. Gerritsen 2-4.