SVZW revancheert zich: ruime zege op Hulzense Boys

Geplaatst op 15 april 2017 door   ·   Geen reacties

HULSEN – SVZW was vanmiddag veel te sterk voor Hulzense Boys: 0-7. Op het sportpark Smidserve waren Darek Andrzejak (twee keer), Harm Jan Tip, Ferdi ter Avest, Maarten Jansen, Bas Woesthuis en Nick de Graaf verantwoordelijk voor de goals. De Wierdenaren herstelden zich met de overwinning van de 3-0 nederlaag tegen Vroomshoopse Boys vorige week. Voor de Hulsenaren is de verliespartij extra zuur, want hun grootste concurrent De Esch pakte knap drie punten tegen DOS’37. Hierdoor is Hulzense Boys hekkensluiter in de eerste klasse zaterdag en met nog vier wedstrijden voor de boeg is de nacompetitie het hoogst haalbare.

SVZW was de eerste helft grotendeels beter. In de openingsfase hadden ze meer de bal, maar was de eerste grote kans voor de tegenstander. Een lange pass kwam bij Menno Kamphuis die met het hoofd verlengde richting Jasper de Jong. Raymond Beukeveld stond niet te slapen, kwam zijn doel uit en klemde de bal in zijn handen.

Vijftien minuten gelijk-op

Hierna ging het spel vijftien minuten gelijkoop. Toch wist de uitploeg in de 21ste minuut de score te openen. Woesthuis gaf een steekbal op Andrzejak die zonder te aarzelen via onderkant lat binnenschoot. Kort hierna kreeg Kevin Aman de kans om de score te verdubbelen, maar zijn schot vloog over. In de 33ste minuut was Aman wel betrokken bij een goal. Hij leverde een piekfijne voorzet af en de vrijstaande Tip knikte van dichtbij de 0-2 in. Dit was niet de ruststand, want op aangeven van Woesthuis pegelde Ter Avest vanaf rand-zestien de bal onder Rene Kamphuis door. Menno Kamphuis leek de schade nog enigszins te beperken voor rust, maar in een één tegen één met de keeper faalde hij uiteindelijk.

Vier doelpunten in één helft

In de tweede helft kwamen de rood-witten uit Hulsen er totaal niet aan te pas. De verdediging van SVZW stond als een huis, terwijl de achterhoede van Hulzense Boys niet opgewassen bleek tegen de vele aanvallen van de club uit Wierden. Vier van die aanvallen resulteerden in doelpunten. Eerst maakte Andrzejak met het hoofd zijn tweede van de middag uit een voorzet van Aman. De 0-5 werd gecreëerd door invallers. Zo slingerde Yessin Maskoul voor en wist Jansen van dichtbij te scoren. In de 81ste minuut dribbelde Woesthuis de zestien in en knalde hij vanuit een onmogelijke hoek de 0-6 tegen de touwen. Hier bleef het niet bij, want Maskoul ging in het strafschopgebied over het been van Rene Kamphuis. De scheidsrechter bestrafte dit met een penalty en De Graaf liet dit niet onbenut: 0-7. Deze score had nog veel groter kunnen uitvallen, vooral invaller Dewi Perik kreeg veel kansen.

SVZW blijft zesde

Hoewel de wit-zwarten uit Wierden gehakt maakten van Hulzense Boys, blijven ze zesde staan in de eerste klasse. De club uit Hulsen is nu rode lantaarndrager en heeft drie punten minder dan De Esch dat vandaag met 3-1 won van DOS’37. SVZW gaat volgende week op bezoek bij Nunspeet en Hulzense Boys moet dan naar hoogvlieger Bennekom.

FOTOGRAFIE: Herman Stiekema

Hulzense Boys-SVZW: 0-7 (0-3)
Scoreverloop: 21. Andrzejak 0-1, 33. Tip 0-2, 35. Ter Avest 0-3, 55. Andrzejak 0-4, 72. Jansen 0-5, 81. Woesthuis 0-6, 85. De Graaf 0-7