Zaterdag 27 april 2024

Titel voor Dos’37, nacompetitie voor Sparta Enschede

Geplaatst op 9 mei 2015 door   ·   2 Reacties

DOS'37 Kampioen - Hoa - 2VRIEZENVEEN – Het kampioenschapsduel van DOS’37 met Sparta Enschede is geëindigd in een gelijkspel. Een uitslag die vooraf al verwacht werd, omdat het resultaat naast de titel voor de Vriezenveners, ook betekende dat Sparta Enschede beslag legde op de derde periode.

Het was clubtopscorer Thijs Houwing, die al na drie minuten de score opende door een hoekschop van Smit binnen te koppen. Na het vroege openingsdoelpunt liet Dos’37 het spel aan Sparta Enschede. Die ploeg kreeg enkele mogelijkheden, maar slaagde er niet in te scoren.

Na rust was het spelbeeld ongewijzigd, DOS koesterde de voorsprong terwijl Sparta zocht naar de gelijkmaker. Zes minuten voor tijd kwam dat doelpunt er alsnog. Nadat doelman Nitert, zoals vaker in de wedstrijd, redding bracht, schoot Danny Reinders raak. De 1-1 was tevens de eindstand.

Door dit resultaat promoveert Dos’37 voor het eerst in haar bestaan naar de Hoofdklasse. Sparta Enschede legt beslag op de derde periode en heeft daardoor de mogelijkheid de Vriezenveners te vergezellen, al zal dan wel eerst de nacompetitie gewonnen moeten worden.

DOS’37 – Sparta Enschede 1-1 (1-0)
Scoreverloop: 3. Houwing 1-0, 84. Reinders 1-1