Toenemende problemen Quick’20, winst voor HSC’21

Geplaatst op 10 maart 2019 door   ·   Geen reacties

OLDENZAAL/HAAKSBERGEN – In de onderste regionen van de derde divisie is Quick’20 door thuis van OFC te verliezen dieper in het drijfzand van degradatie beland. HSC’21 pakte verdienstelijk drie punten bij JVC Cuijk.

In de eerste klasse won BWO de derby bij De Zweef in Nijverdal, ging Stevo op bezoek bij koploper Bemmel hard onderuit , verloor ook TVC’28, in Lichtenvoorde, en wisten Rigtersbleek en HVV Tubantia een punt bij te schrijven.

De Zweef-BWO 1-2 (1-1)
De winst van hekkensluiter BWO bij was verrassend, ook omdat de Nijverdalse een meer voetballend team hebben dan de werkers van De Noork in Hengelo. Door het verlies moet nu ook het technisch vaardige De Zweef nog vol aan de bak om degradatie af te wenden. En gemotiveerd vechtlustig BWO kwam op voorsprong door een vrije trap van Dennis Kemerink, maar nog voor rust kwam De Zweef via Marc Nieboer langszij. Dat lukte niet toen Tim Voss de Hengeloërs tien minuten voor tijd naar 1-2 schoot.

Bemmel-Stevo 5-1 (1-1)
In het team van Stevo dacht men in de eerste helft tegen de wind in stand te moeten houden na de rust met rugwind toe te moeten slaan. Het eerste lukte, want bij rust was het 1-1 (doelpunt Mike Nijkamp), maar het tweede bleek een misrekening, want alles wat scoorde droeg het shirt van de gastheren. Dat gebeurde vier keer, waarmee de 5-1 een feit was. Bemmel is mer de wind tegen eigenlijk vrij eenvoudig koploper gebleven en mocht van Stevo zelfs lekker aan het doelsaldo werken.

Longa’30-TVC’28 3-0 (2-0)
Ze blijven bij Longa’30 met hun tweede plek nog geloven in het kampioenschap na de overwinning op TVC’28 uit Tubbergen. Voor het team van Lichtenvoorde scoorden Dirk Doppen en twee keer Boet Kemperman. De gasten van De Grote Moat konden er weinig tegenover stellen en had eigenlijk collectief een snipperdag opgenomen. Wel moet gezegd dat Longa’30 alle drie de goals uit standaardsituaties maakte: twee corners en een vrije trap.

Rohda Raalte-HVV Tubantia 1-1 (0-0)
Het was een zwaar bevochten punt dat de Hengelose ploeg in Raalte uit het stoppelhanendorp meenam, want de thuisploeg was veruit de baas. Toch moest er een penalty aan te pas komen om de gastheren te laten scoren. Nadat de Hengelose brigade na de rust via Remi gelijkmaakte drong de Raalter formatie heftig aan, maar HVV Tubantia bleek bestand tegen de storm., wat een kostbaar punt opleverde voor het team dat net als veel andere van de zondag- naar de zaterdagcompetitie overstapt.