Zaterdag 27 april 2024

Tubantia hard onderuit, TVC’28 pakt weer een punt

Geplaatst op 19 februari 2017 door   ·   Geen reacties

ALMELO – Tubantia is in de eerste klasse zondagvoetbal hard onderuit gegaan. Op bezoek bij laagvlieger Orion werd het 5-0. TVC’28 wist weer een puntje te sprokkelen, door bij De Zweef met 2-2 gelijk te spelen. Rigtersbleek verloor op eigen veld van BVC’12 met 1-3 terwijl Stevo thuis met 2-1 won van Rohda Raalte.

Rigtersbleek – BVC’12 1-3 (1-2)
Scoreverloop: Teunissen 1-0, Sebens 1-1, Theloesen 1-2, De Wijze 1-3.

Rigtersbleek begon sterk aan de wedstrijd en kwam via Teunissen ook op voorsprong. Toch waren het de bezoekers die halverwege met het beste gevoel richting kleedkamer gingen. Sebens had gelijk gemaakt en Theloesen zorgden voor de 1-2. Na rust zocht Rigtersbleek de aanval, kreeg het ook kansen, maar was het opnieuw BVC dat scoorde. Die 1-3 vormde de beslissing.

De Zweef – TVC’28 2-2 (2-1).
Scoreverloop: Tole Emanuel 0-1 (eigen doelpunt), Jannink 1-1, Tole Emanuel 2-1, Koelman 2-2.

De Zweef heeft het aan zichzelf te wijten dat de ploeg de punten heeft moeten delen met TVC. Te lichtzinnig werd omgesprongen met mooie kansen, terwijl de Tubbergenaren met opportunistisch voetbal uiteindelijk een punt pakten. De bezoekers kwamen met geluk op voorsprong, door een eigen doelpunt van Tole Emanuel.  Jannink en dezelfde Tole Emanuel van het eigen doelpunt zorgden ervoor dat de thuisploeg halverwege voor stond. In de tweede helft had De Zweef mogelijkheden te over om het duel te beslissen, maar deed dat niet. De blauwwitten moesten toestaan dat TVC in de blessuretijd langszij kwam. De Wijze pakte een kostbaar punt voor de ploeg uit Tubbergen.

Orion – Tubantia 5-0 (1-0)
Scoreverloop: Loen 1-0 en 2-0, de Ruiter 3-0, Jilesen 4-0, 5-0.

Tubantia kreeg in Nijmegen een enorme nederlaag te verwerken. Dat terwijl het er het eerste uur zeker niet naar uit zag dat het zover zou komen. De Hengeloërs begonnen goed aan de wedstrijd, hadden balbezit, maar kwamen niet tot kansen. Kort voor rust kwam Orion op voorsprong via Marco Loen. Na rust was de thuisploeg veel feller en wist het via opnieuw Loen en Jasper de Ruiter uit te lopen naar 3-0. Vervolgens zakte Tubantia door de ondergrens en liet het de wedstrijd lopen. Noud Jullisen wist nog twee keer te profiteren. Daardoor liep Tubantia tegen een laag geklasseerde tegenstander een forse 5-0 nederlaag op.

Stevo – Rohda Raalte 2-1 (0-1)
Scoreverloop: Sahin 0-1, Letteboer 1-1, N. Wigger 2-1.

Stevo begon sterk tegen titelkandidaat Rohda Raalte. Toch keek de ploeg halverwege tegen een achterstand aan. Een te zachte terugspeelbal werd onderschept, waarna Sahin eenvoudig kon scoren. Niels Wigger en Tim Letteboer kregen nog voor rust diverse mogelijkheden om die achterstand recht te trekken. Waar dat de eerste helft niet wilde lukken, na rust wel. Letteboer schoot zijn ploeg met een fraai diagonaal schot naast de bezoekers. Beide ploegen namen geen genoegen met een gelijkspel en gingen op jacht naar de winnende treffer. Die kwam er van Stevo. Vlak voor tijd schoot Niels WIgger een vrije trap binnen en bracht zijn ploeg zo de overwinning en drie belangrijke punten.