TVC’28 blijft leven: ‘Ik dacht: dat gaat me niet gebeuren’

Geplaatst op 26 mei 2016 door   ·   Geen reacties

KelvinTUBBERGEN – TVC’28 heeft donderdagavond de eerste horde genomen op weg naar handhaving in de eerste klasse. Na de 3-2 nederlaag op bezoek bij FC Winterswijk, werd er op eigen veld met 4-0 gewonnen van de bezoekers uit Gelderland. Daar was echter wel een verlenging voor nodig.

In de eerste helft lieten beide ploegen zien aan elkaar gewaagd te zijn en echte kansen vielen er nauwelijks te noteren. Toch wist de jonge Niels Leemhuis de voetbalharten op De Grote Moat sneller te laten kloppen, door na ruim een kwartier spelen een vrije bal op fraaie wijze in één keer achter de FC Winterswijk-doelman te krullen: 1-0. Hierdoor was de stand over twee wedstrijden weer gelijk en in de tweede helft kwam de wedstrijd wat meer los. Enkele opstootjes zorgden voor wat meer pit in het duel, maar echte kansen bleven alsnog uit. Vlak voor tijd had FC Winterswijk-aanvaller Ilhan Nalovic echter de gelijkmaker op de schoen, maar zijn volley spatte uiteen op de binnenkant van de paal, waardoor er een verlenging nodig was om de winnaar aan te wijzen.

TVC’28 kwam in die extra speeltijd scherper uit de startblokken en na een kleine tien minuten resulteerde dat in de 2-0 van Kelvin Stopel, die een rebound van dichtbij binnen schoot. De gasten uit de Achterhoek moesten nu een doelpunt maken en daardoor kwam er ruimte voor de thuisploeg. Via invaller Joren Bosch en vleugelspits Mauro Plegt liep TVC’28 dan ook uit naar 4-0 en dus won de ploeg van Douwe Jansen alsnog ruim.

Beloning
‘Als je daar met 3-2 verliest, weet je dat je hier aan de bak moet en dus is het wel een bevrijding als je de wedstrijd wint,’ legt aanvoerder Kelvin Stopel (foto) na afloop van het duel uit. ‘Gezien het feit dat zij in de laatste minuut nog op de binnenkant van de paal schieten, is het des te knapper dat we erin bleven geloven en uiteindelijk komt dan de beloning. Voetballend waren we sterker en waar we in de competitie dan nog wel eens de lange ballen gingen geven, bleven we nu voetballen. Dat heeft ons de overwinning gebracht.’

Zelf maakte Stopel de bevrijdende 2-0 en de ontlading was duidelijk zichtbaar tijdens het juichen. ‘Ja, ik voetbal nu acht jaar in het eerste elftal en heb de hele opmars van de vierde naar de eerste klasse meegemaakt, dus ik dacht het gaat me niet gebeuren dat we weer naar de tweede klasse gaan.’ Om dat te voorkomen, moet er zondag echter een nieuwe horde worden genomen: BWO uit Hengelo. ‘We moeten ze kunnen hebben als we voor de dag leggen wat we vandaag hebben laten zien: blijven voetballen en hard werken.’

TVC’28 – FC Winterswijk 4-0 (1-0)
Scoreverloop: Leemhuis 1-0, Stopel 2-0, Bosch 3-0, Plegt 4-0