Zaterdag 27 april 2024

Twentse zondageersteklassers winnen niet

Geplaatst op 14 september 2014 door   ·   Geen reacties

Luctor - TVCHENGELO – Het was een slechte zondag voor de Twentse eersteklassers. Rigtersbleek hield de eer hoog door een punt te pakken tegen Heino, maar TVC’28, Luctor et Emergo en De Zweef verloren allen hun tweede competitieduel. Voor TVC en Luctor betekent de nederlaag dat er nog minimaal een week langer gewacht moet worden op de eerste punten.

Alverna – TVC’28 1-0
Vorig jaar april eindigde de ontmoeting tussen de twee ploegen nog in een 7-1 overwinning voor de Tubbergenaren, zondagmiddag ging het ietsjes anders. Na ruim een half uur valt, door een keepersfout aan de zijde van TVC, het enige doelpunt van de wedstrijd. Door de nederlaag staat de ploeg van trainer Douwe Jansen na twee speelronden puntloos op de op-twee-na-laatste plek.
Scoreverloop: Dobson 1-0

Luctor et Emergo – Hoogland 0-1
Ook Luctor verloor met minimale cijfers. Vlak voor rust krijgt het de openingstreffer om de oren, die het in de tweede helft niet meer te boven zou komen. Samen met TVC staan de Almeloërs gedeeld onderaan en wachten ze nog op de eerste punten van het seizoen.
Scoreverloop: Van Kommeren 0-1

Rigtersbleek – Heino 1-1
De eerste helft had de thuisploeg veel balbezit, maar creëerde het nauwelijks kansen. Spits Bas Postma bracht zijn ploeg na een klein half uur voetballen nog wel op een 1-0 voorsprong. Tien minuten voor tijd kreeg Heino echter een strafschop, die werd benut door Hidde Smeenk. Rigtersbleek pakte daarmee het eerste punt van het seizoen.
Scoreverloop: Postma 1-0, H. Smeenk 1-1

Silvolde – De Zweef 3-2
Het Nijverdalse De Zweef mocht op bezoek bij Silvolde en stond na ruim een half uur spelen al met 2-0 achter. Aanvoerder Niels Hegeman bracht de spanning vlak voor rust terug in de wedstrijd door voor de aansluitingstreffer te zorgen. Na rust volgde de 3-1, waarna De Zweef tien minuten voor tijd wederom de aansluiting vond. Het lukte de promovendus niet meer om de gelijkmaker te produceren en dus blijven de Nijverdallers op drie punten staan
Scoreverloop: Tempels 1-0, Tempels 2-0, Hegeman 2-1, Krosse 3-1, onbekend 3-2