Vrijdag 26 april 2024

BWO en De Zweef spelen zich in eerste klasse veilig

Geplaatst op 20 mei 2018 door   ·   Geen reacties

HENGELO – In de eerste klasse van het zondagvoetbal pakte Quick 1888 pakte tegen HVV Tubantia uit Hengelo de laatste kans op handhaving. De tweede Hengelose club, BWO, speelde zich tegen NEC definitief veilig. Stevo en Rohda Raalte deelden de punten, Rigtersbleek won bij Heino en De Zweef is veilig na een gelijkspel tegen kampioen RKZVC.

Quick 1888 – Tubantia 5-1 (2-0).
Scoreverloop: Vrehe 1-0, Vrehe 2-0 Vrehe 3-0, Ter Hedde 3-1, Hya 4-1, Vrehe 5-1

Quick 1888 wist dat het moest winnen om nog kans te maken op handhaving. Tubantia speelde plichtmatig en deed weinig met de kansen die het kreeg. Tegen het fanatieke Quick was dat veel te weinig. De thuisploeg nam voor rust een 2-0 voorsprong en liep na de hervatting vrijwel moeiteloos uit naar een ruime 5-1 zege. Gezien de spelopvatting van Tubantia viel op de ruime nederlaag niets af te dingen.

BWO – NEC 3-0 (0-0).
Scoreverloop: Bilanovic 1-0, Bilanovic 2-0 Bilanovic 3-0.

De doelman van NEC kreeg na een half uur rood. Maar ook tegen tien tegenstanders lukte het BWO nauwelijks om tot kansen te komen. Na rust werd er op een iets andere wijze gespeeld en nu kwamen de mogelijkheden er wel. Het was routinier Vincent Bilanovic die weer eens van zich liet spreken, door alle drie de Hengelose doelpunten voor zijn rekening te nemen.

Stevo – Rohda Raalte 2-2 (0-2).

Scoreverloop: Strijland 0-1, Harmens 0-2, Broekhuis 1-2 (pen.), Reinerink 2-2.

Het werd voor Stevo een wedstrijd met een uiterst curieus verloop. Voor rust was de ploeg uit Geesteren niet bij machte om Rohda Raalte van zich af te houden. Gevolg was dat de bezoekers halverwege op een 0-2 voorsprong stonden. Daarmee leek Stevo de kans op de periodetitel te vergooien en ook nog eens heel slechte zaken te doen in de strijd om handhaving. 45 minuten later zag alles er anders uit, waarbij vooral die laatste minuut cruciaal bleek. Juist daarin maakte Reinerink de 2-2. Dat gelijkespel betekent dat Stevo zeker is van handhaving, maar ook dat het nog volop in de race is voor de periodetitel en daarmee deelname aan de veel leukere nacompetitie, die met als inzet promotie.

Heino – Rigtersbleek 0-2 (0-1).

Scoreverloop: Hofte 0-1, Saïd 0-2.

Rigtersbleek on zich bij een overwinning veilig spelen. Het trof met Heino een tegenstander die het de Enschedeers niet erg lastig maakte. ‘De Bleek’ had meer kwaliteit op het veld en wist het balbezit en de kansen die het kreeg ook optimaal te benutten. Voor rust opende Hofte de score, na rust zorgde Saïd  met de 0-2 voor de beslissing. Door de zege is Rigtersbleek verzekerd van nog een seizoen eerste klasse voetbal.

De Zweef – RKZVC 2-2 (0-1).
Scoreverloop: Storkhorst 0-1, Ten Dam 1-1, Van der Lely 2-1, Schutten 2-2.

De Zweef wist zich tegen RKZVC veilig te spelen, als zag het daar in de eerste deel van het duel niet naar uit. Slecht verdedigen stelde Sjors Storkhorst in staat de kampioen op voorsprong te brengen. Na rust kreeg De Zweef veel meer vat op het spel van de tegenstander en werd de achterstand omgebogen in een voorsprong. Na de 2-1 waren er mogelijkheden om verder uit te lopen, maar toen de derde treffer uitbleef, sloeg RKZVC in de slotfase toe. De 2-2 was voor de Nijverdallers ook voldoende, zodat de puntendeling in blijdschap werd geaccepteerd.