Zaterdag 27 april 2024

Veel remises in eerste klasse, alleen verlies voor BWO

Geplaatst op 24 maart 2019 door   ·   Geen reacties

GEESTEREN – De broederstrijd in de eerste klasse tussen Stevo en TVC’28 eindigde vanmiddag in een remise, waar beide teams uit de gemeente Tubbergen uiteindelijk konden leven, ook al was het hier en daar even slikken, zeker bij TVC’28 dat de punten harder nodig heeft dan Stevo.

Ook de wedstrijden tussen Bemmel en Rigtersbleek, De Zweef en BVC’12 en HVV Tubantia en Winterswijk leverde puntendelingen op. Na een aantal goede resultaten kreeg BWO vanmiddag weer eens tegen een verliesbeurt te verwerken tegen een ploeg die (ook) tegen degradatie strijdt.

Stevo–TVC’28 2-2 (1-1)
De derby op sportpark Peuverweide verliep in bij prachtig weer in prima sfeer. TVC’28 had de punten harder nodig dan Stevo en dat was aan de scherpte in het spel te merken. De gasten uit Tubbbergen voetbalden bedrevener, maar Stevo creëerde de beste doelkansen en kwam al in de achtste minuut op voorsprong toen Niels Wigger een aanvankelijk afgeslagen bal alsnog binnenwerkte. Ook raakte Mike Nijkamp vlak voor rust namens Stevo nog de TVC-lat. Kort daarna kwamen de Tubbergenaren langszij door een goal van Jeffrey Huizina op aangeven van Huiskes. In de tweede helft scoorde tien minuten Jeffrey Huizinga de voor de club van De Grote Moat belangrijke 1-2, maar Ingmar Reinerink bedierf het Tubbergse feest door kort voor tijd de 2-2 op het bord te brengen. Met het gelijkspel redde Stevo de eer en schiet TVC’28 weinig op.

SC Bemmel–Rigtersbleek 4-4 (2-2)
Het team van trainer Otto Krabbe maakte er tegen koploper SC Bemmel een doelpuntrijk spektakel van. Al na zes minuten keek De Bleek tegen een 1-0 achterstand aan door een afstandsschot waarop keeper Nick Louwman zich verkeek Even later scoort Gerard Monninkhof de 1-1. Toch kwam Bemmel weer op voorsprong en weer door een poeier van ver. Jurrie Stevens zorgde met een kopbal voor de 2-2 bij rust. In de tweede helft kwamen de Enschedeërs afstand van de lijstaanvoerder door goals van Jasper Agelink, maar het werd uiteindelijk maar door fouten vanwege gemakzucht toch nog 4-4.

De Zweef–BVC’12 2-2 (2-0)
De Zweef had gezien de zorgelijk situatie van de club in de degradatiezone moeten winnen en speelde daar in de eerste helft ook naar, want verzorgd en gemotiveerd. Het werd in het eerste kwartier van de wedstrijd 2-0 door doelpunten van Sven Dikkers en Daniël Jannink. De ploeg van trainer Anton Wennemers had toen door moeten drukken, maar verzaakte en kreeg daarvoor in het tweede bedrijf de rekening gepresenteerd. BVC’12 kwam terug, scoorde via Sander Arts een kwartier voor tijd de aansluitingstreffer. Daarna kregen de Gagelmannen mogelijkheden op 3-1, wat de beslissing zou zijn geweest, al was BVC’12 in deze fase de bovenliggende partij. In de laatste minuut scoorde Tijn Jellema namens de gasten de eindstand op 2-2.

Heino–BWO 2-0 (0-0)
Op de nederlaag van de Hengeloërs was niks aan te merken, want de kelderkraker werd dik verdiend verloren. De blauw-witten waren geen schim van de ploeg die in de strijd tegen degradatie recent verrassend punten pakte. Tegen lotgenoot Heino was het echeter onder de maat wat BWO liet zien, dat tien minuten in de tweede helft door Robin Gerritsen op achter kwam te staan, waarna Heino en heel lang talmde alvorens tien minuten voor tijd via Jesper Schokker de beslissende 2-0 te scoren. Het betekent dat Heino nu de rode lantaarn weer heeft overgedaan aan BWO.

HVV Tubantia–FC Winterswijk 1-1 (0-1)
Thuis tegen FC Winterswijk was HVV Tubantia spekkoper met de remise. Het stond na negentig minuten op sportpark De Bijenkorf 1-1 remise bij Tubantia, maar volgens trainer John Gielink van de gasten had zijn ploeg na de openingsgoal van Ronald Vink door moeten drukken. Winterswijk had inderdaad een overwicht, creëerde kansen, maar benutte die uiteindelijk niet. Twee minuten voor het einde betaalde Winterswijk de tol, want kreeg HVV Tubantia een strafschop die door Henk de Bruin feilloos werd benut.