Verlies voor Excelsior’31 en DETO; puntje voor SVZW

Geplaatst op 1 september 2018 door   ·   Geen reacties

RIJSSEN – In de laatste minuut pakte ACV vanmiddag in Rijssen drie punten van Excelsior’31 door een klutsgoal na een hoekschop. De ploeg uit Assen won daardoor met 1-2 in het openingsweekend van de hoofdklasse zaterdag.

DETO uit Vriezenveen werd in en tegen Genemuiden vooral in de eerste helft gesloopt: 5-1. SVZW uit Wierden speelde bij Sparta Nijkerk met 0-0 gelijk.

Excelsior’31-ACV
1-2 (1-1)
ACV besliste de wedstrijd toen de blessuretijd al was ingegaan met een drieklapper toen Daniël Schans een van de lijn gehaalde kopbal van Robin Talens uit een corner van Erik Eleveld alsnog over de doellijn werkte. Een gelijkspel had meer recht gedaan aan de krachtsverhoudingen op De Koerbelt, waar de toeschouwers zich in de zon nestelden en waar de engerlingen zich van lieverlede schuilhielden. In de eerste helft kwam ACV op voorsprong door een goal van Justin Mulder, maar Tom Smoes bracht de Rijssenaren na voorbereidend werk van Cem Köse langszij. Excelsior’31 had een optisch overwicht, dat door Hakim Ezafzafi ook in een voorsprong had moeten uitgedrukt. Eigenlijk had de thuisploeg van trainer Peter Wesselink toen afstand moeten nemen. Na de rust bleef dat zo, al brak ACV vooral uit afgeslagen aanvallen steeds frequenter gevaarlijk uit, om uiteindelijk dus in blessuretijd uit een dood spelmoment alsnog met drie punten aan de haal ging.

Genemuiden-DETO 5-1 (4-0)
Het werd op sportpark De Wetering een afgetekende 5-1, vooral omdat Genemuiden de Vriezenveense debutant na de thee spaarde. Bij rust stond het al 4-0, na de reglementair voorgeschreven pauze eindigde de tweede helft in 1-1. Voor de gastheren scoorde Omar Kavak twee keer, de eerste en de vijfde. Ook de lepe Hooiveld nam twee treffers van de mattenknopers voor zijn rekening. Uiteindelijk redde Coplan Soumaoro de eer voor de ploeg van Jos van der Veen.

Sparta Nijkerk-SVZW 0-0 (en dat was ook de ruststand)
SVZW speelde weliswaar met 0-0 gelijk, maar saai was het op sportpark De Ebbenhorst niet. Maarten Jansen en zijn vervanger tien minuten voor het einde Joshua ter Avest kregen kansen om drie punten mee te nemen naar Wierden, maar dat zou onterecht zijn geweest daar de Nijkerkers ook veel kansen kregen en zelfs de kwalitit van de deklat testten. Ook had de ploeg van trainer Philip Agteres somtijds moeite met de technisch begaafde thuisformatie, waar de Wierdense gele kaarten voor Burak Basut en Lars Kamperman Leferink ook van getuigen.