Zaterdag 19 oktober 2019
Twentesport

Vromshoopse Boys gaat weer voor bekerverrassingen

Geplaatst op 16 augustus 2019 door   ·   Geen reacties

VROOMSHOOP – Het keurkorps van de voetbalclub Vroomshoopse Boys begint het seizoen morgen met een prestigeduel in het landelijke TOTO KNVB Bekertoernooi. Op het sportpark De Bosrand neemt de geharnaste zaterdag-eersteklasser het op tegen de zondag-derdedivisionist EVV uit Echt, maar dat zegt niks, en zeker niet in Vroomshoop.

In de eerste ronde komen de 56 geplaatste amateurclubs uit. In de tweede ronde stromen betaald voetbal-teams en er is alleen al daarom de Vroomshopers veel aan gelegen EVV te verslaan. Gezien de traditie is het mogelijk, want de blauw-gelen hebben een naam hoog te houden als cupfighter. Vorig seizoen schakelde de ploeg al enige hoofdklassers uit. In de 75-jarige geschiedenis van de Vroomshopers staan de viriele veldslagen tegen Harkemase Boys (1971) en IJmuiden (1975) menigeen nog helder voor de geest.

Vroomshoopse Boys bereikte vorig seizoen knap de halve finale van het toernooi om de districtsbeker van de KNVB (genoeg voor deelname nu aan het TOTO KNVB Bekertoernooi), maar werd tegen Rohda vonden de Vroomshoopse Boys hun Waterloo.

Niets te verliezen
EVV mag zich gewaarschuwd weten. De club trok elf nieuwe contractspelers aan en van eredivisionist Fortuna Sittard kwam hoofdtrainer René Eijer over. Dat geeft de ambitie weer van EVV dat zich dit bekertoernooi natuurlijk niet wil laten verrassen door een team dat drie niveaus lager voetbalt. Je weet het echter nooit als het om bekervoetbal gaat, zeker niet in Vroomshoop. De selectie van de thuisformatie van de nieuwe hoofdtrainer Jan-Peter Jonkman gaat er prat op met ‘eigen jongens’ te spelen, heeft niets te verliezen en alles te winnen.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief