Vroomshoop en DOS schieten niets op met puntendeling

Geplaatst op 17 maart 2018 door   ·   1 Reactie

VROOMSHOOP – De derby tussen Vroomshoopse Boys en DOS’37 is door een laat doelpunt geëindigd in een gelijkspel. DOS’37 stond vlak voor tijd met 1-2 voor, maar zag de thuisploeg alsnog gelijkmaken. Het gelijkspel helpt beide clubs niet veel verder, beide blijven steken onderin de stand op de ranglijst.

DOS’37 maakte vanaf de aftrap duidelijk dat het voor een overwinning naar Vroomshoop gekomen was. De Vriezenveners trokken het duel naar zich toe en kwamen na acht minuten verdiend op voorsprong. Stef van der Velden rondde een aanval knap af en brak zo de wedstrijd open. Kort voor rust kwam Vroomshoopse Boys op gelijke hoogte, waar een grotere voorsprong voor DOS meer voor de hand lag Het was Kunst die de thuisploeg op 1-1 bracht. . Via Jochem Oude Booyink werd het bijna 1-2, zijn vrije trap ging net over. Vlak daarna was het wel raak. Van der Velden zag zijn kopbal gekeerd worden, waarna Meier alsnog raak schoot.

Ook de tweede helft begon DOS stormachtig. Opnieuw was het Van der Velden die een kans kreeg, dit keer ging de poging naast. Vervolgens waren de rollen omgekeerd. Nu was het Vroomshoop, dat met de harde wind in de rug, DOS terug drong en op jacht ging naar de gelijkmaker. Omdat de wind steeds harder werd, lukte het beide ploegen nauwelijks om nog tot goed voetbal te komen. Ook de rol van de scheidsrechter was opvallend. De leidsman leek het duel niet aan te voelen, gaf vaak geel maar zag nog meer over het hoofd. In de slotseconden kwam Vroomshoopse Boys alsnog op gelijke hoogte. Een vrije trap van De Jong verdween van grote afstand ineens in het doel.

De 2-2 is een uitslag waar beide ploegen bijzonder weinig mee opschieten. Vroomshoop is weer een stapje dichter bij degradatie, terwijl ook DOS maar niet wegkomt van de onderste plekken.

Vroomshoopse Boys – DOS’37 2-2 (1-2)
Score: 8. Van der Velden, 38. Kunst 1-1, 42. Meier 1-2, 90. De Jong 2-2.

FOTOGRAFIE: Arrien Kuilder