Woensdag 17 juli 2019
Twentesport

Winst voor Rigtersbleek en matte remise Zweef-Stevo

Geplaatst op 10 februari 2019 door   ·   Geen reacties

NIJVERDAL – In de eerste klasse van het zondagvoetbal speelden De Zweef en Stevo vanmiddag in Nijverdal doelpuntloos gelijk in een wedstrijd die weinig om hakken had. Rigtersbleek won bij Longa’30.

De derby TVC’28-HVV Tubantia werd eerder deze week al afgelast in verband met het overlijden van clubicoon Henk Renssen van de Hengelose vereniging.

De tweede Hengelose club, BWO, voetbalde om eveneens droeve redenen ook niet. Wegens het overlijden van Gerard Wiegerinck, vader en schoonvader van twee selectiespelers en oud-bestuurslid, werd de wedstrijd in Wageningen tegen WAVV van het programma gehaald.

De Zweef-Stevo 0-0
Het was een even matte als matig vertoning op sportpark Gagelman waar veel werd geklaagd over het kunstgras glijbaan Volgens het bestuur van De Zweef hebben ook andere clubs die in Nijverdal die recent een kunstgrasveld klachten over de bespeelbaarheid van de velden. Hoe dan gleden De Zweef en Stevo er vanmiddag lustig op los, maar het wilde niet echt boeiend worden. De blauwhemden creëerden aanvankelijk het meest, vis Sven Dikkers en Jesper Middelkamp. Tegen het einde waren de beste kansen voor de gasten, maar aan Roy Kreuwel noch Roy Wigger besteed.

Longa’30–Rigtersbleek 0-1 (0-0)
De wedstrijd leek te eindigen zoals die begon, dus zonder doelpunten, maar tien minuten voor tijd kreeg Jacob Saïd de geest en scoorde prompt de enige en dus winnende goal. In de eerste helft had de club van Lichtenvoorde een licht overwicht, na de thee kregen de Enschedeërs eveneens mogelijkheden. De winst was dan ook de beloning voor een met name in de tweede helft gedreven spelend Rigtersbleek dat met de driepunter opstoomt naar de vijfde plek is opgestoomd. Volgende week komt NEC naar het sportpark aan de G.J. van Heekstraat in Enschede.

FOTO:@De Zweef

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief