Zaterdag 27 april 2024

Winst voor Stevo, BWO en HVV Tubantia in eerste klasse

Geplaatst op 13 mei 2018 door   ·   Geen reacties

HENGELO – De voetbalclubs BWO, HVV Tubantia uit Hengelo hebben, net als Stevo, goede zaken gedaan in de eerste klasse van het zondagvoetbal. Alle drie de clubs wisten hun wedstrijd te winnen. Hierdoor waren het Rigtersbleek en De Zweef die hun wedstrijden verloren.

Bemmel–BWO 1-2 (1-1)
Score: Reijmers 1-0, Van den Heuvel 1-1 , Van den Heuvel 1-2

Door een fout in de voorhoede verspeelde BWO na een kwartier de bal. Bemmel wist vanuit de omschakeling razendsnel te profiteren en via Reijmers de score te openen. De voorsprong hield niet lang stand. Na een goede interceptie van  Wes Groot Roessing kon Bas van den Heuvel acht minuten later de stand weer gelijk trekken. Na rust trok BWO het spel naar zich toe. Een kwartier voor tijd volgde de beloning. Het was opnieuw Van den Heuvel die wist te scoren. Met zijn tweede treffer bezorgde hij BWO drie uiterst belangrijke punten.

Rigtersbleek–Stevo 0-1 (0-1)
Score: Kokhuis 0-1

Stevo wist met tien man Rigtersbleek van zich af te houden. Voor rust kwam de ploeg uit Geesteren op voorsprong, toen Rik Kokhuis na een corner de bal steenhard in de verre hoek schoot. Maarten Gelhever kreeg kort voor rust zijn tweede gele kaart, waardoor het na rust 11 tegen 10 was. Na de hervatting drong Rigtersbleek nadrukkelijk aan, maar kreeg het niet veel mogelijkheden om verandering in de stand te brengen. Stevo wist ook met tien man stand te houden en kreeg zelfs nog mogelijkheden om de voorsprong te vergroten. Ook dat lukte niet maar de 1-0 zege was ruim voldoende.

HVV Tubantia–De Zweef 3-1 (0-1)

Score: Dikkers 0-1 (pen.), Teuiten 1-1 (pen.), Teuiten 2-1, Ter Hedde 3-1

Voor rust was De Zweef overduidelijk de betere ploeg. Het team kreeg een ruim aantal kansen om een flinke voorsprong te nemen, maar halverwege was het verschil slechts een doelpunt. Sven Dikkers ging na vijf minuten naar de grond en benutte de toegekende strafschop zelf. Jesper Krukkert en Nick Snellink kregen een aantal kansen om de voorsprong te vergroten maar slaagden daar niet in. Na rust krege ook de Hengeloërs een strafschop, Teuiten schoot raak. Vanaf dat moment kantelde het duel. Na een vrije trap kopte Teuiten raak voor zijn tweede doelpunt. Ter Hedde schoot vervolgens een andere vrije trap ineens binnen. Het was allemaal teveel voor De Zweef, dat voor rust na liet het verschil te maken en daar na rust op werd afgestraft.