Dinsdag 19 maart 2024

FC Twente sluit het kampioensjaar af met een remise

Geplaatst op 3 mei 2019 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – In de laatste thuiswedstrijd van het seizoen waarin de club binnen het jaar terugkeer naar de eredivisie voor elkaar bokste moest nog een accent worden gezet. Halverwege lag de ploeg met een 2-0 voorsprong op schema, maar na een barre tweede helft stond het na negentig minuten 2-2.

Tom Boere zorgde kort na het begin de 1-0 en Mohamed Hamdaoui kort voor de rust voor de 2-0. Een niets aan de hand-stand in een niets aan de hand-wedstrijd. In de tweede helft gebeurde er hoegenaamd niks, behalve dan dat het in de eindfase nog gelijk werd door Robbert Schilder en in blessuretijd Nigel Robertha.

Het publiek morde licht, het had zelfs nog 2-3 kunnen worden als het doelpunt van Andrejs Ciganiks vier minuten in blessuretijd niet wegens (randje) buitenspel zou zijn afgekeurd.

Hake wil met Cambuur ook promotie
Voor de ploeg van trainer René Hake, de ex-trainer van FC Twente die twee jaar geleden in de Veste plaats moest maken waar het niet beter van werd, is het seizoen nog niet afgelopen, want speelt nacompetitie, waarbij de inzet van de ploeg uit Leeuwarden is net als de FC Twente te promoveren naar de eredivisie. De eerste horde over twee wedstrijden is Almere City. Ongeacht de afloop vertrekt Hake na de nacompetitie ook in Leeuwarden.