Dinsdag 19 maart 2024

Derde zege deze week voor FC Twente

Geplaatst op 2 november 2018 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – Eerder in de week won RKC Waalwijk van PSV in de beker. Tegen FC Twente zat dat er geen moment in. De Enschedeers speelden opnieuw wisselvallig, maar wonnen eenvoudig met 3-0.

FC Twente speelde voor rust bij vlagen moeizaam, maar stond halverwege wel op een 2-0 voorsprong. Het waren opnieuw goede momenten die de mindere afwisselden en waarin de ploeg het verschil maakte. Na een kwartier kon Peet Bijen de score openen. In de laatset fase voor rust verdubbelde Aitor de voorsprong na een fraaie aanval krulde de Spanjaar raak.

Na rust kreeg FC Twente enkele kansen het duel te beslissen. Rafik Zekhnini en Aitor waren dichtbij een treffer. Aitor claimde een strafschop, maar schiedfsrechter Mulder wilde van niets weten. Invaller Michaël Maria zorgde wel voor de 3-0 waarmee het duel beslist was. Vlak voor tijd scoorde ex-FC Twente speler Dylan Seys nog een keer tegen.

Elders won Sparta, terwijl koploper Go Ahead pas later dit weekend in actie komt.

FC Twente – RKC Waalwijk 3-1 (2-0)
Score: 17. Bijen 1-0, 39. Aitor 2-0, 80. Maria 3-0, 90+2. Seys 3-1
FC Twente: Drommel, Ramos, Bijen, Gonzalez, Ricardinho, Smith, Hölscher, Espinosa (81. Van der Heyden), Aitor, Oosterwijk (75. Boere), Zekhnini (70. Maria).
RKC Waalwijk: Vaessen, Gaari, Meulensteen, Drost, Quasten, Mulder, Seys, Hansson (76. Bergkamp), Maatsen, Vermeulen, Koenraat (46. Tahri).