Ebecilio schiet Twente in blessuretijd langs Cambuur

Geplaatst op 31 januari 2015 door   ·   Geen reacties

Doelpunt Ebecilio Kyle CF4A0784ENSCHEDE – FC Twente heeft zaterdagavond ternauwernood drie punten overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen SC Cambuur. Kyle Ebecilio schoot in de blessuretijd de 2-1 tegen de touwen, waardoor de ploeg van Alfred Schreuder een matige wedstrijd alsnog in winst om wist te zetten. Twente passeert met de winst PEC Zwolle en AZ op de ranglijst, maar die komen zondag nog in actie.

FC Twente, dat net als tegen AZ gewoon weer met drie spitsen speelde, zag verrassend genoeg dat de bezoekers uit Leeuwarden het spel maakte de eerste helft. Ondanks dat kreeg de thuisploeg de eerste kansen, toen Renato Tapia na vijf minuten over kopte uit een corner en Kamohelo Mokotjo drie minuten later een geplaatst schot rakelings naast zag vliegen. Een fout van Andreas Bjelland leidde vervolgens de eerste echte kans voor Cambuur in. De aanvoerder wilde na een klein kwartier de bal wegwerken, maar schoof de bal in de voeten van Daniel de Ridder. Die kon voorzetten, maar Bartholomew Ogbeche zag zijn kopbal gepakt worden door FC Twente-doelman Sonny Stevens.

Cambuur kon in het vervolg van de eerste helft, ondanks het vele balbezit, nauwelijks kansen creëren. Twente lukte dat wel, maar het schot van Mokotjo miste richting, Tapia zag zijn kopbal gekeerd worden door Cambuur-keeper Leonard Nienhuis en de inzet van Hakim Ziyech ging voorlangs, waardoor er voor de pauze niet meer gescoord werd. Ruim tien minuten na rust gebeurde dat echter wel, op prachtige wijze bovendien. De sterk spelende Tapia nam de bal op de rand van het zestienmetergebied met de hak mee, kapte Cambuur-verdediger Etienne Reijnen uit en schoof de bal beheerst in de verre hoek: 1-0.

Na de openingstreffer van de kleine Peruaan ontstonden aan beide kanten kansen. Eerst had Luc Castaignos zijn vizier niet op scherp, toen hij vrijwel alleen voor Nienhuis opdook en even later kon Twente-sluitpost Stevens reddend optreden toen Mikhael Rosheuvel van dichtbij kon inschieten. Twintig minuten voor tijd was Stevens echter kansloos toen Cambuur de bal hard in het zestienmetergebied bracht en Twente de bal niet weg kreeg. Invaller Martijn Barto gaf vervolgens het laatste zetje, waardoor hij de Friezen weer op gelijke hoogte bracht. Ook na de gelijkmaker kreeg Twente een grote kans, maar Ziyech schoot wild en hard naast toen hij na een snelle ingooi van Castaignos zo door kon lopen op het Cambuur-doel.

In de slotfase ging de thuisploeg op zoek naar de winst en ondanks het inbrengen van de jonge aanvallers Bilal Ould-Chikh en Torgeir Börven, leken de Tukkers niet meer dicht bij een treffer te komen. Invaller Kyle Ebecilio, die vijf minuten voor tijd in het veld kwam voor de moegestreden Tapia, redde echter de winst voor de Enschedeërs door een afvallende bal in de blessuretijd hard achter Nienhuis te schieten. Twente staat nu vierde in de Eredivisie, maar kan AZ en PEC Zwolle morgen langszij zien komen.

FC Twente – SC Cambuur 2-1 (0-0)
Scoreverloop: 57. Tapia 1-0, 73. Barto 1-1, 90+3. Ebecilio 2-1
Toeschouwers: 28.100
Scheidsrechter: R. Liesveld
Gele kaarten: Mokotjo (Twente), Reijnen (Cambuur)
Opstelling FC Twente: Stevens; Martina, Lachman, Bjelland, Schilder; Mokotjo, Ziyech, Tapia (85. Ebecilio); Mokhtar (86. Börven), Castaignos, Corona (76. Ould-Chikh)
Opstelling SC Cambuur: Nienhuis; Pereira, Reijnen, Mac Intosh (65. Andriuskevicius), Bijker; Van de Streek, El Makrini, Bytyqi; Rosheuvel (78. Meleg), Ogbeche, De Ridder (58. Barto)