Eerste driepunter een feit voor degelijk FC Twente

Geplaatst op 27 september 2015 door   ·   Geen reacties

Kamohelo Mokotjo 2015-09-12 FC Twente - Ajax 2-2 Hoa (69)ENSCHEDE – FC Twente heeft zondagmiddag haar eerste overwinning van het seizoen geboekt. In de eigen Grolsch Veste werd Roda JC met 2-1 verslagen. Hakim Ziyech bewees met twee assists wederom zijn waarde voor de Tukkers.

Door een blessure bij Jerson Cabral schoof spits Michael Oilatan een plekje op naar de zijkant en mocht Jari Oosterwijk zijn competitiedebuut in de basiself maken in de punt van de aanval. Dat pakte na een klein half uur spelen goed uit voor de ploeg van Rene Hake, want nadat Oosterwijk via een kopbal en een afstandsschot al gevaarlijk was geweest, trof zijn tweede kopbal na een voorzet van Hakim Ziyech wel doel: 1-0. Vier minuten later was het wederom Ziyech die aan de basis stond van een doelpunt, toen zijn voorzet ditmaal door Kamohelo Mokotjo (foto) werd gepromoveerd tot doelpunt; hij plaatste de bal met binnenkant voet in de linkerhoek en zette zo de ruststand van 2-0 op het scorebord.

In de tweede helft gebeurde er lange tijd weinig, totdat twintig minuten voor tijd Roda JC-spits Tomi Juric uit het niets één op één met FC Twente-doelman Joël Drommel kwam te staan. Hij schoof het leer echter langs het Twente-doel, waardoor de thuisploeg met de schrik vrij kwam. Even later schoot Chinedu Ede de bal langs de verkeerde kant van de paal, toen hij vanaf links naar binnen kwam en met zijn zwakke rechter uithaalde. De wedstrijd leek dood te bloeden en op een degelijke 2-0 overwinning voor FC Twente af te stevenen, maar tien minuten voor tijd had Juric zijn vizier inmiddels op scherp en kopte hij bij de tweede paal de aansluitingstreffer binnen: 2-1.

De bezoekers uit Limburg deden vervolgens nog een poging tot een slotoffensief, maar de zege van FC Twente kwam niet meer in gevaar, waardoor de Enschedeërs hun eerste overwinning van het seizoen boekten. Daarmee klimt FC Twente twee plekken op de ranglijst.

FC Twente – Roda JC 2-1 (2-0)
Scoreverloop: 25. Oosterwijk 1-0, 29. Mokotjo 2-0, 81. Juric 2-1
Toeschouwers: 24.700
Scheidsrechter: Gözübüyük
Gele kaarten: Van Hyfte (Roda JC)
Opstelling FC Twente: Drommel; Ter Avest (87. Van der Lely), Uvini, Bijen, Schilder; Mokotjo, Ziyech, Gutiérrez; Ede, Oosterwijk, Oilatan (71. Van der Heyden)
Opstelling Roda JC: Van Leer; Dijkhuizen, Swinkels, Sankoh, Van Peppen; Griffiths, Faik, Farchad (61. De Silva); Van Hyfte, Juric, Gyasi