Zaterdag 27 april 2024

FC Twente haalt in Kerkrade een remise uit het vuur

Geplaatst op 1 maart 2019 door   ·   Geen reacties

KERKRADE -Een elfde zege op rij zat er vanavond in Kerkrade voor FC Twente niet in, want het werd zojuist 1-1 in een matige wedstrijd. Geen van beide ploegen verdiende er drie.

Mario Engels zettte Roda JC in de eerste helft op voorsprong en dat was conform de verhoudingen, want de Tukkers konden niks afdwingen en speelden, zonder de geschorste sterkhouder Wout Brama apenkooivoetbal.

In het tweede bedrijf ging het iets beter en de gelijkmaker halverwege die helft was daarvan de bekroning. Wie anders dan Aitor Cantalapiedra nam de goal voor zijn rekening door de afronding van een geslaagde aanval.

In de slotfase leek FC Twente toch zonder ook dit ene punt terug te moeten naar Enschede, want Roda kreeg een penalty, die door keeper Joël Drommel werd veroorzaakt en gestopt.