Zaterdag 27 april 2024

FC Twente gaat hard onderuit in een ijskoud bekerduel

Geplaatst op 28 februari 2018 door   ·   Geen reacties

ALKMAAR/ENSCHEDE – De halve finale in het bekertoernooi is voor FC Twente geeindigd in een teleurstelling. In een ijskoud stadion bleek AZ uiteindelijk met 4-0 veel te sterk.

De eerste fase van de wedstrijd liet FC Twente zien vrijuit te willen spelen. Anders dan in de competitie leek er nu sprake van veel minder druk. Via Adam Maher en Oussama Assaidi ontstonden er kansen. Toch was het AZ dat scoorde. Guus Til bracht de thuisploeg halverwege de eerste helft op voorsprong. Wout Weghorst was dichtbij de 2-0 en het was aan Joel Drommel te danken dat Twente in de wedstrijd bleef.

Na rust was Thomas Lam dichtbij de gelijkmaker. Met nog een half uur te spelen zorgde Weghorst voor de beslissing. Met zijn rake kopbal gooide hij het duel in het slot. Nog geen vijf minuten later was het opnieuw raak. Fredrik Midtsjö bereikte de vrijstaande Idrissi, die de stan op 3-0 schoot. Diezelfde Idrissi maakte even later zelfs de 4-0.

FC Twente kreeg in de slotfase nog enkele kansjes, maar zelfs een eretreffer zat er niet in. De 1.100 meegereisde fans, die temperaturen van -15 getrotseerd hadden, verlieten gedesillusioneerd het stadion.