Vrijdag 26 april 2024

FC Twente kan het niet opbrengen tegen FC Utrecht

Geplaatst op 9 april 2017 door   ·   Geen reacties

UTRECHT – FC Twente kon het, drie dagen na het gelijkespel met PSV, tegen FC Utrecht niet opbrengen nogmaals voluit te gaan. Na een uur was het over bij de Enschedeers, die blij mochten zijn dat het op dat moment nog 0-0 stond. In het laatste halve uur scoorde FC Utrecht drie keer en behaalde zo een dikverdiende zege.

FC Twente leek in Utrecht vrijwel de gehele wedstrijd een figurant op het feestje van de thuisploeg. Al in de openingsfase kreeg FC Utrecht zoveel mogelijkheden, dat duidelijk was dat het een kwestie van tijd zou zij voordat er gescoord zou worden. Nick Marsman wist zich met enkele reddingen te onderscheiden en voorkwam zo mede dat zijn ploeg al vroeg tegen een ruime achterstand zou moeten opboksen.

Na de pauze gaf de thuisploeg opnieuw vol gas en wankelde de achterste linie van Twente. Uiteindelijk was het invaller Nacer Barazite, die de thuisploeg de weg wees. Eerst gaf hij de assist, waaruit Gyrano Kerk de score opende. Vervolgens verdubbelde Barazite zelf de voorsprong. Bij dat doelpunt oogde Marsman opnieuw uiterst onzeker.

Na de 2-0 oogde FC Twente als een aangeslagen bokser, die tervegeefs op zoek was naar acht tellen rust. Het was dat FC Utrecht verzuimde de definitieve knock-out uit te delen. Dat gebeurde pas tien minuten voor tijd. Rihairo Zivkovic zorgde met de 3-0 voor de definitieve beslissing.

FC Utrecht – FC Twente 3-0 (0-0)
Scoreverloop: 62. Kerk 1-0, 65. Barazite 2-0, 78. Zivkovic 3-0
Scheidsrechter: D.Makkelie
Gele kaart: Leeuwin, Jansen (FC Utrecht), Klich (FC Twente)
Toeschouwers: 22.231
 FC Utrecht: Jensen, Van der Maarel, Leeuwin, Janssen (87. Braafheid), Conboy, Amrabat, Brama, Labyad (58. Barazite), Ayoub, Kerk (66. Zivkovic), Haller
FC Twente: Marsman, Ter Avest, Thesker (70. Hooiveld), Trajkovski (70. George), Celina, Ünal, Jensen (81. Hölscher), Mokotjo, Bijen, Van der Lely, Klich.