FC Twente onderuit in Eindhoven

Geplaatst op 24 januari 2016 door   ·   Geen reacties

FC Twente Hoekvlag - hoaEINDHOVEN – FC Twente heeft op bezoek bij PSV een nederlaag geleden. Hoewel de wedstrijd met 4-2 een reguliere uitslag kende, had het resultaat anders uit kunnen pakken wanneer de Twentse verdedigers wat scherper waren geweest.

Nadat Jari Oosterwijk al na acht minuten, op aangeven van Chinedu Ede zorgde dat FC Twente op voorsprong kwam, leek er ineens van alles mogelijk. De voorsprong hield alleen niet lang stand. HetMexicaanse tandem Andrés Guardado en Héctor Moreno benutte twee standaardsituaties optimaal. Moreno maakte de gelijkmaker door een vrije trap van zijn landgenoot strak binnen te koppen. Twee minuten later kopte de verdediger wederom raak uit een hoekschop. In beide situaties ging de Twentse defensie zeker niet vrijuit. Guardado was Vervolgens als aangever ook betrokken bij de derde PSV-treffer. Met een strakke pass stelde hij Luciano Narsingh in staat de 3-1 te scoren en leek het duel beslist,

Halverwege de tweede helft kwam FC Twente plotseling terug in de wedstrijd. Het was Ede die uit het niets de 3-2 scoorde. Even leek er voor FC Twente weer van alles mogelijk. Nieuw defensief geklungel, in dit geval van Renato Tapia, stelde invaller Florian Jozefzoon in staat met de 4-2 het duel definitief te beslissen.

Hoewel de 4-2 uitslag best redelijk was, zal bij FC Twente toch het gevoel overheersen dat er meer mogelijk was, maar ook dat er anders verdedigd moet worden om in de komende wedstrijden wel punten te pakken.

PSV – FC Twente 4-2 (3-1)

Scoreverloop: 8. Oosterwijk 0-1, 21. Moreno 1–1, 23. Moreno 2-1, 37. Natsingh 3-1, 69. Ede 3-2, 79. Jozefzoon 4-2

Scheidsrechter: P. Van Boekel

Gele kaart: Ede (FC Twente)

PSV: Zoet, Brenet, Bruma, Isimat-Mirin, Moreno, Pröper, Hendrix (78. Willems), Guardado, Narsingh (78. Jozefzoon), De Jong, Locadia (83. Pereiro).

FC Twente: Marsman, Ter Avest, Tapia, Uvini, Schilder, Mokotjo, Ziyech, Gutiérrez, Ede (81. Agyepong), Oosterwijk (88. El Azzouzi), Cabral.