Zaterdag 25 mei 2019
Twentesport

FC Twente schikt met Belastingdienst: 4,4 miljoen euro

Geplaatst op 13 juni 2018 door   ·   1 Reactie

ENSCHEDE – FC Twente is met de Belastingdienst een schikking overeengekomen. Er is overeenstemming bereikt over een naheffing van in totaal 4,4 miljoen euro. FC Twente had al een vergrijpboete van een kwart miljoen van de Belastingdienst opgelegd gekregen. Van de naheffing heeft een bedrag van 2,9 miljoen betrekking op de transfers van Dusan Tadic.

De Belastingdienst startte begin 2016 een onderzoek naar alle in- en uitgaande transfers bij FC Twente in de periode 2011 tot en met 2015. Aanleiding daarvoor waren aanwijzingen en berichten over mogelijke onregelmatigheden. Het onderzoek betrof een loonbelasting- en omzetbelastingonderzoek en richtte zich met name op mogelijke betalingen aan spelers via derden. Daarbij was de Tadic-transfer het meest in het oog springend.

FC Twente heeft aan de onderzoeken van de Belastingdienst volledige medewerking verleend. Over de verschillen van inzicht is tussen de Belastingdienst en FC Twente langdurig en naar men zegt in goede harmonie gesproken. Uiteindelijk is overeenstemming bereikt.

Hoewel FC Twente rekening heeft gehouden met een naheffing, betekent dit niet dat FC Twente dit bedrag op dit moment beschikbaar heeft. Algemeen directeur Velderman: ‘De belastingclaim heeft lange tijd als een donkere wolk boven het stadion gehangen. Het is goed dat we nu weten waar we aan toe zijn. Dat laat onverlet dat dit FC Twente financieel hard raakt. We inventariseren hoe we deze claim kunnen financieren. Voor iedereen in en rondom FC Twente is het in ieder geval belangrijk dat er ‘een hek omheen staat’ en dat we het verleden echt achter ons kunnen gaan laten. Al onze energie hebben we nodig voor de toekomst en dit is daarin een uiterst belangrijke stap.’

Delen is sportief

Reacties (1)

  1. jeroen says:

    “we hebben het geld gereserveerd” las ik een tijd geleden. Nu het een feit is en er betaald moet worden ‘is het geld als voorziening in de balans opgenomen’ Er is een regeling met de fiscus overeengekomen, dit houdt in dat er veel meer dan 4,4 miljoen betaald moet worden. Op naar Riessen, daar zal de reddingsboei wel moeten worden uitgegooid. Mensen trek de stekker er uit en begin opnieuw.
Archief