FC Twente sluit af met chaos en gelijkspel | TwenteSport.com
Donderdag 16 augustus 2018
Twentesport

FC Twente sluit af met chaos en gelijkspel

Geplaatst op 6 mei 2018 door   ·   7 Reacties

ENSCHEDE – FC Twente heeft het seizoen afgesloten met een gelijkspel. De thuiswedstrijd tegen NAC Breda, die twee keer onderbroken werd door vuurwerk op het veld, eindigde in 1-1.

Vooraf was al duidelijk dat er een ruim aantal spelers zou ontbreken, kleine pijntjes, of was het angst voor het eigen publiek, hielden veel spelers aan de kant. Gevolg was dat Ryan Trotman zijn debuut maakte maar ook spelers als Jorn Brondeel, Richard Jensen en Dylan George in de basis stonden.

De gelegenheidsformatie had het de eerste fase van het duel lastig. NAC, dat nog niet helemaal veilig was, kreeg enkele kansen en maakte aanspraak op een strafschop. Na een kewartier was het raak, Menno Koch schoot van dichtbij zijn ploeg naar een voorsprong. Vervolgens kwam Twente beter in het spel, waarbij met name debutant Trotman enkele mogelijkheden kreeg. Nog voor rust werd het gelijk, op aangeven van Adam Maher zorgde George voor de 1-1.

Na rust leek FC Twente door te drukken, maar nog voordat gebeurde werd er vuurwerk op het veld gegooid. Dat veroorzaakte dusdanig veel zwarte rook, dat de scheidsrechter besloot de wedstrijd tijdelijk te onderbreken. Toen de wedstrijd werd hervat volgende er nog meer vuurwerk, waardoor de wedstrijd opnieuw werd stilgelegd.

Na de tweede onderbreking was de vaart eruit. NAC wist zich doordat de andere wedstrijden al waren afgelopen, definitief veilig. FC Twente probeerde het nog wel, maar was niet bij machte de degradatie te verzachten met een overwinning in het slotduel.

FC Twente – NAC Breda 1-1 (1-1).
Scoreverloop: 16. Koch 0-1, 39. George 1-1,
Scheidsrechter: Van de Graaf

FC Twente: Brondeel, Van der Lely, Bijen, Thesker, R. Jensen (63. Laukart), Holla, Maher, Lam, George (76. Boere), El Hamdaoui, Trotman
(60. Fernandes).
NAC Breda: Bertrams (81. Niemczciki), Sporkslede, Koch, Mari, Angeliño, Nijholt (63. Vloet), Garcia, Verschueren, Fernandes (71. Agyepong), Te Vrede, El Allouchi

Delen is sportief

Reacties (7)

 1. jeroen says:

  We hebben vanmiddag kunnen zien waarom zoveel voetballiefhebbers de fusieclub uit Enschede voorlopig liever kwijt dan rijk zijn. Wanneer wordt de massa hier in Twente eens wakker, Wat moet er nog gebeuren om deze club een massaal de rug toe te keren? Deze zg. ‘grote’ club heeft niets wat ook maar groots genoemd mag worden. Een grote schoonmaak binnen de ‘harde’ kern van vak P zou op zijn plaats zijn. Ik heb de indruk dat figuren met een duistere achtergrond het daar voor het zeggen hebben. En de club, die staat er bij en kijkt er na en heeft zelf niet meer de touwtjes in handen.

  • Geurt says:

   Ziezo, we hebben in amper een week tijd voor het jaartje Eerste Divisie alweer bijna 6000 seizoenskaarten aan de man gebracht. Daar doen ze in Almelo hoelang over ? Twee jaar ? Waarvan de helft bij nader inzien toch gewoon liever in ‘t hoes blieft. Lachen man.

   • Hans says:

    Oei Geurtje wat doet het toch pijn hè kerel.
    Oh Ja,wij leggen deze week Blaswich vast,die naar het schijnt bij meerdere Nederlandse eredivisie en tweede Bundesliga clubs kon tekenen.Gaan jullie door met één van die lachwekkende ballenvangers?groetjes.

 2. jeroen says:

  Er is de fans gevraagd een vrijwillige ‘donatie’ te doen bij de seizoenkaarten. Hoe durf je, na zo’n wanprestatie en voetbal wat niet om aan te zien was dit nog als extra te vragen. De fans moeten de eerste tien wedstrijden tegen o.a. Top Oss, Helmond Sport en PSV II gewoon gratis toegang moeten krijgen. Als goedmakertje voor het ellendige seizoen. Nee betalen en liefst iets meer! En nu klagen dat ze de compensatieregeling niet verder willen betalen! De clubs moeten hun poot strak houden, dokken en geen cent minder. Laat ze maar weer met de pet bij de familie Wessels langs gaan! Een melkkoetje ut Riessen die op basis van sentiment (Twentse trots) hun geld in een bodemloze put gooien.

 3. Joop says:

  Jeroen , hoezo wanprestatie, onze jongens hebben allemaal hun stinkende best gedaan , maar ze zijn niet beter . Snap je het een beetje ! Dus laat ons aub een beetje genieten . Het blijft calimero .

  • Geurt says:

   Die Almoelose clown maakt zich natuurlijk drukker om het grote Twente, waar altijd wat te doen is, dan zijn doodse eigen vereniging, waar je alleen de klok hoort tikken alsof je in een aula bent. Saaie handel.

 4. Hans says:

  Joop en Geurt….schoolvoorbeeld calimero-opmerking,sorry.
Archief