FC Twente speelt bij afscheid Wisgerhof gelijk tegen PEC Zwolle

Geplaatst op 3 mei 2014 door   ·   1 Reactie

ZON_1580ENSCHEDE – FC Twente heeft het eredivisieseizoen afgesloten met een gelijkspel tegen PEC Zwolle. De onbelangrijke wedstrijd in de Grolsch Veste stond met name in het teken van het afscheid van Peter Wisgerhof, die besloot zijn schoenen aan de wilgen te hangen. De voormalig aanvoerder kwam in de slotfase van de wedstrijd in het veld voor Andreas Bjelland en kreeg zo een waardig afscheid.

Voordat het Enschedese publiek afscheid kon nemen van Wisgerhof was de eindstand al bereikt. Een van richting veranderd schot van Kyle Ebecilio betekende de openingstreffer, waarna Athanasios Karagounis met een mooi afstandsschot voor de gelijkmaker tekende. Niet kort daarna kwamen de Enschedeërs via Tadic weer op voorsprong, maar in de tweede helft kwam PEC door een doelpunt van invaller Furdjel Narsingh wederom op gelijke hoogte. Even daarvoor mocht Bilal Ould-Chikh voor het eerst zijn opwachting maken in de hoofdmacht van de Tukkers.

Daarna was het tijd voor de laatste minuten van Wisgerhof in het shirt van FC Twente. De 34-jarige verdediger werd tijdens de warming-up al minutenlang toegezongen door de eigen aanhang en mocht met nog drie minuten te spelen dan eindelijk het veld betreden voor Andreas Bjelland. Hij kreeg direct de aanvoerdersband overgedragen van Dusan Tadic. Bij elk balcontact van de Nijmegenaar klonk gejuich op van de tribunes. De wedstrijd die nooit spannend was kreeg zodoende toch nog een mooi slot.

FC Twente – PEC Zwolle 2-2 (2-1)
21. Ebecilio 1-0, 27. Karagounis 1-1, 28. Tadic 2-1, 71. Narsingh 2-2

Geel: Rosales (FC Twente), Karagounis (PEC Zwolle)

FC Twente: Marsman; Rosales, Martina, Bjelland (87. Wisgerhof), Schilder; Ebecilio, Guttierez, Tadic; Mokthar (69. Ould-Chikh), Castaignos (60. Borven), Promes.
PEC Zwolle: Boer; Van der Werff, Gravenbeek, Broerse, Lachman; Mokotjo (69. Narsingh), Klich, Saymak; Drost, Fernandez, Karagounis (65. Thomas).