Zaterdag 27 april 2024

FC Twente verliest in eigen Grolsch Veste van AZ

Geplaatst op 26 april 2015 door   ·   Geen reacties

Ziyech CL3H0274ENSCHEDE – FC Twente heeft zondagmiddag haar een-na-laatste thuiswedstrijd van het seizoen verloren van AZ. In Enschede werd het 2-0 voor de Alkmaarders. Door doelpunten van Wesley Hoedt en Aron Jóhannsson stond de eindstand na 35 minuten al op het scorebord.

Voorafgaand aan het duel lieten de supporters door middel van zwarte rook en meerdere spandoeken (met onder meer de tekst ‘Bedankt voor dit gitzwarte seizoen’) weten klaar te zijn met de technische staf van FC Twente. De ploeg van Alfred Schreuder begon niet goed aan het duel en keek na een klein kwartier – er was nog nauwelijks iets gebeurd in de Grolsch Veste – al tegen een achterstand aan. AZ-verdediger Wesley Hoedt zette zijn ploeg via een fraaie omhaal op voorsprong. Vooral voormalig Twente-speler Steven Berghuis zorgde voor gevaar en zijn steekpass op Mattias Johansson leidde na een half uur spelen dan ook de 0-2 in. De Zweedse verdediger bediende zijn ploeggenoot Aron Jóhannsson, die bij de eerste paal kon binnen tikken. FC Twente wist voor rust nauwelijks kansen te creëren, alleen Renato Tapia probeerde het met een omhaal en Hakim Ziyech (foto) zag een schot van binnen het strafschopgebied hoog over vliegen.

Kort na rust vloog een vrije trap van Berghuis rakelings naast het doel van Nick Marsman, maar vervolgens was het Twente dat het initiatief overnam. Via Tapia, Ziyech en Felipe Gutiérrez (na ruim een jaar weer in de basis) kreeg de thuisploeg dan ook enkele kansen, maar hun inzetten gingen naast of werd gekeerd door Alvarado Esteban. Ook Luc Castaignos kreeg een grote kans, toen hij aan de linkerkant langs zijn directe tegenstander snelde, maar eveneens Esteban op zijn weg vond. Na een kleine zeventig minuten spelen ontving AZ-aanvoerder zijn tweede gele kaart en tegen tien man bleef Twente de sterkere. Echte kansen konden er echter niet meer genoteerd worden, waardoor Twente tegen een 2-0 nederlaag opliep.

FC Twente – AZ 0-2 (0-2)
Scoreverloop: 11. Hoedt 0-1, 35. A. Jóhannsson 0-2
Scheidsrechter: Kevin Blom
Gele kaarten: Castaignos (FC Twente), Gouweleeuw (AZ)
Rode kaart: 69. Gudelj (AZ)
Opstelling FC Twente: Marsman; Ter Avest, Bjelland, Andersen (29. Martina), Schilder; Tapia, Gutiérrez (61. Eghan), Mokotjo; Ziyech, Castaignos (82. Borven), Corona
Opstelling AZ: Esteban; Johansson, Gouweleeuw, Hoedt, Poulsen; Henriksen, Gudelj, Ortiz; Berghuis (82. Hupperts), A. Jóhannsson (73. Luckassen), Dos Santos (89. Haye)