FC Twente verslaat Jong AZ zonder te overtuigen

Geplaatst op 26 november 2018 door   ·   Geen reacties

ALKMAAR – FC Twente heeft de uitwedstrijd tegen Jong AZ gewonnen zonder te overtuigen. Tom Boere scoorde kort voor rust, Matthew Smith verdubbelde tien minuten voor tijd de voorsprong. AZ-topscorer Druijf scoorde nog tegen  maar het bleef bij 1-2.

De entourage van een stadion met veel meer lege dan volle plaatsen leek de spelers van FC Twente niet te inspireren. Lange tijd deden de talenten van AZ niet onder voor de ploeg die zo graag wil promoveren. Sterker nog, het was Jong AZ dat voor rust de beste mogelijkheden kreeg om de score te openen. Die ploeg speelde vrijuit en leek daarmee een mentale voorsprong te hebben op FC Twente, dat de last van het moeten winnen met zich mee droeg. Toch waren het de Enschedeers die op voorsprong kwamen. Kort voor rust was het Tom Boere die een mislukte doelpoging van Aitor als voorzet opvatte en raak schoot.

Slechte tweede helft
De voorsprong zou positief moeten werken, maar niets was minder waar. FC Twente speelde slordig, oogde ongeïnspireerd en haalde lang niet het gewenste niveau. Dat had ook met AZ te maken,bleef aandringen en zoeken naar de gelijkmaker.Toen Matthew Smith tien minuten voor tijd eindelijk de 0-2 scoorde leek de zege veilig gesteld. Maar kort daarna verkleinde AZ-topscorere Ferdy Druijf de stand tot 1-2 en was de spanning weer volledig terug. AZ drong aan en FC Twente wankelde. Na vier minuten extra tijd was er het bevrijdende eindsignaal. FC Twente kan drie punten punten bijschrijven en het duel in Alkmaar snel vergeten, al zou het er beter aan doen lering te trekken uit de wedstrijd, want met Jong Ajax wacht komende week opnieuw een beloften tegenstander.

Jong AZ – FC Twente 1-2 (0-1)
Score: 41. Boere 0-1, 79. Smith 0-2, 86. Druijf 1-2
Jong AZ: Roggeveen; Church, Weigelt (61. Goudmijn), Bakker, Wijndal; Kramer, Jacobs, Helmer (61. Dekker); Duin (82. Kaandorp), Druijf, Reijnders.
FC Twente: Drommel; Nacho, Gonzalez, Bijen, Maria; Smith, Brama, Hölscher (5. Zekhnini), Aitor, Boere, Espinosa.