FC Twente verslaat Sporting Lissabon met 2-0

Geplaatst op 28 juli 2014 door   ·   Geen reacties

375x250  Quincy Promes - 2014-03-16 FC Twente - AZ (316) HoAVRIEZENVEEN – FC Twente heeft zich maandagavond een goede dienst bewezen, door het Portugese Sporting Lissabon met 2-0 te verslaan. Door een snel kopdoelpunt van Luc Castaignos en een mooie treffer van Quincy Promes in de slotfase lijken de Tukkers klaar te zijn voor de start van de Eredivisie.

Het team van Alfred Schreuder begon met tien dezelfde namen als tegen Konyaspor afgelopen woensdag. Alleen doelman Nick Marsman verving Sonny Stevens onder de lat. De geboren Zwollenaar ging na rust echter een enkele keer in de fout met een compleet verkeerde inspeelpass. Gelukkig voor hem konden de Portugezen deze fout niet bestraffen met de gelijkmaker. Luc Castaignos had FC Twente na vier minuten al op 1-0 gekopt na een mooie actie van Youness Mokhtar.

Zowel voor als na rust konden beide ploegen amper gevaar stichten. Twente probeerde met positiespel van achteruit dreigend te worden, maar dat lukte slechts bij vlagen. De Portugezen creëerden eigenlijk alleen dreiging door slordigheden bij FC Twente. Toch leek Sporting een kwartier voor tijd gelijk te maken, maar Mauricio scoorde met zijn hand en kon inrukken met zijn tweede gele kaart. Het hoogtepunt van de wedstrijd vond in de laatste minuut plaats, toen Quincy Promes de Portugese doelman passeerde met een prachtige uithaal.

Scheidsrechter: Wiedemeijer
Rood: Mauricio (Sporting) (72min./2x geel)

FC Twente: Marsman, Breukers, Martina, Bjelland (72. Lachman), Koppers, Ebecilio, Schilder (72. Tapia), Promes, Kusk (72. Ould-Chikh), Castaignos, Mokhtar (72. Borven).