FC Twente Vrouwen op kwartier na top in Sankt Pölten

Geplaatst op 11 september 2019 door   ·   Geen reacties

SANKT PÖLTEN/ENSCHEDE – De vrouwen van FC Twente wonnen vanavond op een slof en een oude voetbalschoen in en van Sankt Pölten. Het werd tegen de kampioen van Oostenrijk 2-4. Met de thuiswedstrijd nog voor de boeg moet het voor de ploeg van trainer Tommy Stroot in Enschede eenvoudig zijn de tweede ronde van de Champions League te bereiken.

Een negatief puntje is wellicht de verslapping na de rust. De vrouwen van FC Twente leidden toen met 0-3, maar verloren de tweede helft met 2-1. Dat mag eigenlijk niet gebeuren, want als Sankt Pölten in Enschede op 0-1 komt, gaat die ploeg er mogelijk in geloven ook een tweede te maken zou FC Twente de weg naar de tweede ronde van de Champions League nodeloos ingewikkeld maken als de Oostenrijkse vrouwen het gevoel krijgen dat er nog iets mogelijk is.

De tegentreffers waren vanavond absoluut niet nodig, want de Tukkers waren voetballend oppermachtig en kwamen via doelpunten van achtereenvolgens Fenna Kalma (een cadeautje van de verdediging) en Ashleigh Weerden (een beauty van afstand) op 0-2. Iets over de helft van de eerste helft was kreeg FC Twente en penalty en Kalma maakte haar tweede, want faalde niet vanaf elf meter.

In het tweede bedrijf betrad een ander Sankt Pölten het grasveld, want FC Twent kwam onder druk te staan. Van de vele kansen wisten de gastvrouwen er aanvankelijk geen te benutten en toen viel, zoals wel vaker, aan de andere kant, door de derde van Kalma. FC Twente stond op 0-4 en zat op rozen. Volkomen nodig lieten de Enschedese vrouwen toen de wedstrijd lopen, waardoor Sankt Pölten kort na elkaar twee keer mocht juichen om een doelpunt.

FC Twente hoeft er niet wakker van te liggen want bleek voetballend veruit de beste ploeg, maar als het in de over twee weken Twentse dreven toch misloopt is het in die laatste hopeloze minuten gebeurd.

fotografie: fctwente.nl