FC Twente vrouwen verslaat sc Heerenveen

Geplaatst op 1 mei 2015 door   ·   Geen reacties

HENGELO – In de strijd om de BeNeLeague titel heeft FC Twente vrouwen gedaan wat het doen moest, zelf winnen. Het thuisduel met sc Heerenveen eindigde in een 3-0 overwinning. Omdat Standard Luik, op bezoek bij aartsrivaal Anderlecht, ook wist te winnen, blijft het verschil tussen beide teams twee punten.

FC Twente kwam halverwege de eerste helft op voorsprong, door een doelpunt van Anouk Dekker. Een minuut later verdubbelde Ellen Jansen de voorsprong. Vlak voor rust besliste Larissa Wigger de wedstrijd door de 3-0 te scoren. In die stand kwam na rust geen verandering meer.

Doordat koploper Standard Luik met 0-2 won bij Anderlecht, blijft het verschil tussen beide ploegen twee punten. Volgende week gaat FC Twente op bezoek bij ADO Den Haag, terwijl Luik thuis speelt tegen PSV/FC Eindhoven.

FC Twente Vrouwen – sc Heerenveen 3-0 (3-0)

Scoreverloop; 24. Dekker 1-0, 25.Jansen2-0, 40. Wigger 3-0

FC Twente: Van Veenendaal, Minnaar (46. Boerrigter), Kerkdijk, Wigger, Bakker, Munsterman, Dekker (84. Anane), Roord, van de Sanden (77. Napoli), Jansen en Heuver