Zaterdag 27 april 2024

FC Twente vrouwen winnen bij koploper

Geplaatst op 24 april 2015 door   ·   Geen reacties

Jansen Ellen 2011-03-23 FC Twente - kopie slider formaat Foto TSLUIK – De topper tegen koploper Standard de Liège is door het vrouwenteam van FC Twente met 0-2 gewonnen. Beide goals vielen in de eerste helft. Shanice van de Sanden was na 20 minuten trefzeker. Vlak voor rust verdubbelde Ellen Jansen (foto) de score. De ploeg van Arjan Veurink is door de overwinning Standard op twee punten genaderd.

Voor FC Twente was het duel met de Belgische vrouwen de laatste kans om aanspraak te blijven maken op de BeNeLeague titel. Daarbij moest er wel perse gewonnen worden. Vooraf had Standard de Liège vijf punten voorsprong. Die wetenschap bleek de speelsters van FC Twente te motiveren, want halverwege was de stand al 0-2, door doelpunten van Van de Sanden en Jansen.

Na de hervatting kwam de voorsprong niet meer in gevaar. Ajax speelde met 2-2 gelijk tegen PSV/FC Eindhoven waardoor nu het Nederlands kampioenschap aanstaande dinsdag in het uitduel tegen RSC Anderlecht binnen gehaald kan worden. Toch zal vooral ook gekeken worden naar de resultaten van Standard de Liège. Van die ploeg blijven de Tukkers afhankelijk wat de algehele titel betreft.

Standard de Liège – FC Twente 0-2 (0-2)

Scoreverloop: 20. Van de Sanden 0-1, 44. Jansen 0-2

FC Twente: Van Veenendaal, Heuver, Kerkdijk, Wigger, Minnaar, Bakker, Munsterman (80. Roetgering), Dekker, Roord, van de Sanden (83′.Napoli), Jansen