FC Twente vrouwen wint in Heerenveen

Geplaatst op 12 december 2014 door   ·   Geen reacties

Ellen Jansen CF4A0715AHEERENVEEN – FC Twente Vrouwen heeft vrijdagavond het duel tegen sc Heerenveen met 1-2 gewonnen. In het Abe Lenstra Stadion scoorden Maud Roetgering en Ellen Jansen (foto) na rust.. In blessuretijd deed Heerenveen nog wat terug.

De eerste fase van het duel was voor sc Heerenveen. Naar mate het duel vorderde kwam FC Twente beter in de wedstrijd, terwijl de thuisploeg zich beperkte tot reactievoetbal.

Na rust trok FC Twente het duel alsnog naar zich toe. Nadat Ellen Jansen de eerste mogelijkheid onbenut liet, stond de aanvalster vervolgens wel aan basis van het openingsdoelpunt. Jansen bereikte met een steekbal Yana Daniëls, die gevloerd werd in het strafschopgebied. Maud Roetgering benutte vervolgens de penalty. In de slotfase zorgde Jansen vervolgens zelf voor de beslissing. Valk voor tij wist Heerenveen nog tegen te scoren, waardoor de wedstrijd in 1-2 eindigde.

Sc Heerenveen – FC Twente 1-2 (0-0)

Scoreverloop 59. Roetgering (pen.) 0-1, 85. Jansen 1-2, 90+3 sc Heerenveen 1-2

FC Twente: Van Veenendaal, Roetgering, Kerkdijk, Wigger, Worm, Munsterman, Roord, Jansen, Van de Sanden (90. Westervelt), Anane (69. Napoli), Daniëls