Vrijdag 26 april 2024

FC Twente wint krap van FC Den Bosch op weg naar titel

Geplaatst op 29 maart 2019 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – FC Twente komt met de week dichter bij het kampioenschap van de eerste divisie, want won vanavond in Enschede met 1-0 van FC Den Bosch.

In een vlakke wedstrijd zonder veel hoogtepunten scoorde Jari Oosterwjk het enige doelpunt. Dat gebeurde krap tien minuten na rust. Het was het enige moment van vuur in de akelig saaiwe wedstijd, al kun je ook zeggen dat het, zoals zo vaak dit seizoen, een heel effectieve wedstrijd was. In elk geval was de overwinning een ferme stap naar de terugkeer naar de eredivisie, waar de club, gezien ook de sfeer van vanavond weer, absoluut thuis hoort.

De vraag is gelijktijdig of dit FC Twente daar veel te zoeken heeft, want wat in de eerste divisie top is lijkt in de eredivisie onvoldoende.

FC Den Bosch kon Enchede niks op de klos brengen. Aan de kant van FC Twente hield het ook niet over, met (opnieuw) Aitorr Cantalapiedra als lichtend voorbeeld. Voor de rest lag het tempo laag en waren de hoogtepunten schaars.

Nog drie zeges
De ploeg van trainer Marino Pusic moet maandag weer aan de bak, bij RKC in Waalwijk. En daarna wachten nog zes wedstrijden. FC Twente is nog drie zeges af van terugkeer naar de eredivisie en dat kan ondanks het matte spel eigenlijk niet meer misgaan. Mede met het oog op het drukke programma werden tien minuten na rust, net na de 1-0, de sterkhouders Wout Brama Oussama Assaidi uit voorzorg gewisseld.