Zaterdag 27 april 2024

FC Twente wint ook tweede thuiswedstrijd, nu van Roda

Geplaatst op 31 augustus 2018 door   ·   1 Reactie

ENSCHEDE – FC Twente heeft ook de tweede thuiswedstrijd van het seizoen gewonnen. Mede-degradant Roda JC werd met 3-1 verslagen.

Het leek na vier minuten een lastige avond te worden voor de Enschedeers. Het stugge Roda JC, waarvan toch al gevreesd werd dat het vooral massaal zou gaan verdedigen, kwam op voorsprong. Mario Engels stelde Mitchel Paulissen in staat om de score te openen. Daarmee leek het een lange avond vol frustraties te worden. Want de Limburgse muur slechten zou een flinke opgave worden. Niets bleek minder waar. Het was  Tim Hölscher die na zeventien minuten met een vrije trap niet alleen de muur, maar ook doelman Muyters de baas was en zo FC Twente op 1-1 bracht. Drie minuten later was er de Twentse voorsprong. Richard Jensen, vorig seizoen nog bij FC Twente onder contract, ging in de fout tegen Hölscher , de bal op de stip. Tom Boere schoot vervolgens, net als tegen Sparta en Helmond Sport, vanaf elf meter raak.

Roda JC moest komen en daarmee werd meteen de zwakte van die ploeg duidelijk. De Kerkradenaren kunnen prima verdedigen, de tegenstander voor de voeten lopen en het tempo uit de wedstrijd halen, om vanuit de omschakeling gevaarlijk te worden. Zelf het spel maken en zo voetballend tot kansen komen bleek een heel stuk lastiger. Die kansen kreeg FC Twente wel. Maar het duurde tot halverwege de tweede helft voordat eindelijk een van de kansen benut werd. Na een corner van Hölscher , de belangrije man aan Twentse zijde, zorgde Ulrich Bapoh voor de beslissing.

In het laatste deel van de wedstrijd werd bij vlagen zichtbaar tot wat FC Twente in staat moet zijn. Duidelijk is dat het allemaal nog veel beter kan. Maar zolang de punten gepakt worden is daar nog alle tijd voor. Voorlopig moet de ploeg van Marino Pusic alleen Go Ahead Eagles voor zich dulden. De Eagles hebben het maximale aantal van negen punten. FC Twente staat, samen met Cambuur NEC twee punten achter de Deventenaren.

FC Twente – Roda JC 3-1 (2-1)
Score: 4. Paulissen 1-0, 17. Hölscher 1-1, 20. Boere 2-1 (penalty), 67. Bapoh (3-1).
Scheidsrechter: Mulder
Geel: Boere, Ricardinho, Nacho (FC Twente), Werker, El Makrini, Vansteenkiste, Engels (Roda JC).
FC Twente: Drommel, Ramos, Gonzalez, Nacho, Ricardinho, Brama, Smith (81. Van der Heijden), Hölscher, Aitor (67. Zekhnini), Boere, Bapoh (87. Maria).
Roda JC: Muyters, Dijkhuizen, Werken, R. Jensen (81. Remans), Vansteenkiste, El Makrini, Simakala (73. Verburgh), Milts, Paulissen, Engels, Van Velzen.