Vrijdag 26 april 2024
Twentesport

Garantstelling voor FC Twente blijft, hoogte nog ongewis

Geplaatst op 10 juni 2016 door   ·   3 Reacties

imageEnschede – De gemeente Enschede is bereid garant te blijven staan voor FC Twente, ook nu degradatie naar de eerste divisie wel heel dichtbij is gekomen, maar vermoedelijk niet meer voor het bedrag van 32 miljoen euro, waar tot voor kort sprake van was. Volgens wethouder Eelco Eerenberg (foto) van Economie en Financiën wil de gemeente niettemin steun geven aan de club in nood.

De gemeente heeft er trouwens zelf een aanmerkelijk belang bij dat FC Twente in de benen blijft, want bij een eventueel faillissement zou men de nog uitstaande lening van 17 miljoen domweg moeten afboeken.

Eerenberg heeft hedenmiddag verklaard op zo kort mogelijke termijn met de gemeenteraad van gedachten te willen wisselen over de garantstelling. Er lijkt ook veel af te halen van de bereidheid bij het bedrijfsleven/sponsors om mee te doen aan het gezond maken/houden van de voetbalclub.

Delen is sportief

Reacties (3)

  1. Jeanette Heck-Arendsen says:

    Ja hallo, nu niet ineens het goede heertje uithangen hr. Eerenberg. Want, inderdaad, bij faillissement ben je zomaar 17 miljoen kwijt. Ben bang dat je nu voor juist plm. 17 miljoen garant gaat staan. Dat heeft dus geen enkele zin, want dan moet bedrijfsleven NOG meer bijeenbrengen…….

  2. Jeroen says:

    Gemeente Enschede wethouder Eerenberg: u heeft een veel te grote broek aangetrokken en bij een eventueel faillissement zakt ze tot aan uw enkels af en staat u in de blote kont. Waarom schrijf ik dat: Ik ga even terug in de tijd, het is midden jaren ’90. Heracles stond onder leiding van Gerard Tusveld, een man die heel strak op de begroting zat en geen cent teveel uit gaf. Moest ook wel want Heracles had niet veel te besteden en vanuit de KNVB (met name in de persoon van Henk Kesler lid sectiebestuur betaald voetbal en later werd hij voorzitter) en sponsoren werd de druk op Heracles en Tusveld in het bijzonden, als maar groter om maar een fusie aan te gaan met met de club uit Enschede. Tusveld dreigde over stag te gaan, maar bedacht één list. Wel een fusie maar dan ergens tussen Almelo en Hengele moest er een nieuw stadion komen. Een list omdat Tusveld goed wist hoe politiek de hazen lopen hier in Twente want de gemeente Enschede zou dit nooit toelaten, daarvoor zijn ze de grootste gemeente en ze willen in alles wat er in de regio gebeurd de regie houden. Enschede wist niet hoe snel ze het plan voor nieuwbouw Arke stadion van de grond moest krijgen, alles kon gebeuren, maar Fc Twente mocht never nooit uit Enschede weg.

    Als ik dit zo weer in herinnering haal en kijk naar de situatie zoals die nu is en hoor ik ene Leslo Hut (supporter) bij RTV Oost vrijdag vertelde dat niet alleen de gemeente Enschede de verantwoordelijkheid moet nemen, maar ook andere gemeenten in de regio moeten meedoen, dan steek ik direct mijn middelvinger op tegen deze mijnheer Hut. Hoe kom je er bij, omdat volkstammen uit omliggende dorpen in de polonaisse hebben gelopen tijdens het kampioenschap in 2010? Mijn gedachten gaan dan direct terug naar de jaren ’90 en ik denk dan aan de gretigheid en hebberigheid van de gemeente Enschede om vooral Fc Twente maar binnen haar grondgebied te houden. Die broek moet u nu gemeente Enschede ook alleen maar zien op te houden. Wat Twentse eenheid, ja alleen als Enschede op nummer 1 blijft staan en als ze in nood zit moeten andere Twentse gemeenten meedoen? Ik dacht het niet. Vooropgesteld, ik zou het jammer vinden als de club omvalt en ophoud te bestaan want in Twente is wel degelijk plaats voor 2 BVO’s mijnheer Kesler. Maar goed ook!

  3. Geurt says:

    Je vraagt je in alle redelijkheid toch af hoe ver de Almelose muilen open gaan als Heracles per ongeluk nóg een keertje in het linkerrijtje gaat eindigen…stuitend geschreeuw uit de maatschappelijke gootsteen van Nederland.




Archief