Woensdag 17 juli 2019
Twentesport

Geruchten over meer sponsorgeld en spelers FC Twente

Geplaatst op 9 juli 2018 door   ·   12 Reacties

ENSCHEDE – Hoewel er vanuit de club geen bevestiging komt dat er beweging zit in de lopende zaken, worden de geruchten steeds sterker dat er deze week het nodige nieuws te verwachten zal zijn over extra geld en nieuwe spelers.

Doordat in de gesprekken over een (extra) garantstelling van de gemeente Enschede maar weinig schot zit, heeft een aantal vermogende sponsoren zich bereid verklaard het financiële gat van zeven miljoen te dichten. Daarmee zou in elk geval de eerste financiële nood opgelost zijn en de club verder kunnen.

Nieuwe spelers

Het lijstje spelers dat aan FC Twente gelinkt wordt groeit. Verwachting is dan ook dat er deze week nieuws zal komen over de komst van een ruim aantal nieuwe spelers. Belangrijkste namen voor een overstap naar Enschede zijn Mike te Wierik en Rens van Eijden. Ook de komst van Xandro Schenk lijkt aanstaande. Daarnaast wordt uit Spanje een speler gehuurd, het zou gaan om een aanvaller van Sevilla.

Nu de club op trainingskamp gaat wil trainer Marino Pusic graag aan de slag met de nieuwe spelers, waardoor er vaart lijkt te komen in het samenstellen van de nieuwe selectie.

 

Delen is sportief

Reacties (12)

 1. Freddy says:

  Mike te Wierik heeft nog 2 jaar te gaan bij Groningen,zal toch veel geld moeten kosten. Schenk en van Eijden worden al langer genoemd,maar er moet nog veel meer bij,zoals minimaal 3 aanvallers en op het middenveld mogen er ook nog wel 2 bij.

 2. Laurent Pots says:

  Op Wikipedia staat bij Xandro Schenk al huidige club FC Twente

 3. petmetsjaal says:

  en over een x aantal weken weer eisend/jankend bij de gemeente aankloppen..

 4. Jeroen says:

  Kijk dat is nu ondernemen, de heren ondernemers gewoon het hele bedrag zelf op de plank leggen en niet meer de hand bij de gemeente ophouden. Als de club alsnog failliet gaat zullen deze ondernemers hun verlies moeten nemen en niet bij de gemeente moeten aankloppen omdat ze garant staat!

  Verder moeten de ondernemers vooral niet denken dat ze gelijk weer ‘even’ zullen promoveren.

  Die hoogmoedswaanzin hebben we eerder gezien daar, dat weten we toch nog wel?
  – Onder Munsterman moesten ze perse de top 3 aanvallen, waardoor ze teveel risico’s namen en bijna failliet gingen.
  – Na Munsterman moesten ze perse in de Eredivisie blijven, waardoor ze teveel risico’s namen, degradeerde en bijna weer failliet gingen.
  – Nu na degradatie willen ze perse gelijk weer promoveren, … maak het verhaal maar af …

  De club FC Twente moeten ze gewoon onder curatele zetten, de club lijkt op een notoire gokverslaafde die daardoor aan lager wal is geraakt en diep in de schulden zit. Eerst moeten ze maar eens gezond worden, saneren, en de mentaliteit veranderen… Dat zal wel moeilijk gaan als je niet nederig kunt zijn.

  • Goony says:

   Bla bla bla zieke geest….

  • Geurt says:

   Wat heb ie toch aait met die nederigheid, jong ? Zal er bij de Almeloërs wel ingebakken zitten. Al maken die er in de praktijk eerder ‘onderkruiperig’ van.

   Twente raakt intussen weer een talent kwijt aan Heracles, die daar geen cent aan bijgedragen hebben. Uitzuigers. Direct de stekker uit de volslagen scheefgegroeide ‘samenwerking’ trekken. De tijd van parasiteren is voorbij.

 5. Eefke says:

  Jeroen ik denk dat jij niet helemaal tikt in de bovenkamer. Denk dat jij liefhebber bent van golf of polo of tennis bent of niet? Of je bent uiterst linkse rakker of een grote maloot!!!

 6. Jeroen says:

  Nee Eefke ik ben kern gezond, en volg het Twentse voetbal al sinds de jaren ’60. Toen was jij nog niet geboren verwacht ik, mede gezien jouw reactie. De waarheid kan soms hard overkomen en dat is heel vervelend om te horen, mede als het jou club betreft.

  • Chocolade sjakie says:

   Vertel eens wat meer over hoe jij het voetbal heb beleeft vanaf de jaren 60?
   Toen was het ook alleen maar Twente wat de klok sloeg of je moest naar de lokale amateurtoppers kijken zoals clubs als Tubantia, Oldenzaal, Heracles.

 7. Hans says:

  Sjaak chocolade…volgens mij bestond dat cluppie van je begin jaren 60 nog niet eens toch?
  Oh ja,de trotse zwart-witte traditieclub uit 1903 was toen al 2 tweevoudig landskampioen(beide bekers te zien in het museum in het stadion).

 8. Jeroen says:

  Sjaak chocola ik wil je wel een beetje Heracles geschiedenis meegeven omdat je zo geïnteresseerd bent:In 1962 promoveerde Heracles naar de eredivisie, waar ze vervolgens in 1966 uit degradeerde. In het seizoen 1964-1965 stond Heracles na 9 wedstrijden en 16 punten op de 1e plaats. Toen kwam Feyenoord en werden we onder de ogen van 24.000 toeschouwers met 1-5 ingemaakt. Als jong kind met je vader naar Heracles, dat was in de jaren ’60 mijn Heracles ontdekkingstocht. De grootste schande voor het Twentse betaalde voetbal ontpopte zich toen in 1965 twee Enschedese clubs dachten even de naam van de hele regio zich te kunnen toe eigenen terwijl er 20 km verderop ook op het hoogte niveau werd gespeeld. Een naam waar we vandaag de dag als Twentenaren (als het om voetbal gaat) alleen maar last van hebben, waar we niet trots op kunnen zijn en niet mee geassocieerd willen worden. Het waarom zal iedereen wel duidelijk zijn. Wat is het dan voor de Twentenaren, die Heracles een warm hart toedragen, leuk om te zien dat er een goed en gezond alternatief is hier in de regio. Ik had er niet aan moeten denken dat we in 1965 een fusie hadden gehad, dan hadden we helemaal niets meer in de regio.

  • Geurt says:

   Heracles identificeert zich zelf met Almelo, dus waarom altijd die haat jegens het grote Enschede en FC Twente.
   Doodvermoeiend dat minderwaardigheidscomplex. Groei er eens overheen, man.
Archief