Zaterdag 19 oktober 2019
Twentesport

Hakim Ziyech

Geplaatst op 28 juli 2019 door   ·   7 Reacties

Voorlopig lijkt het erop dat Hakim Ziyech bij Ajax blijft. Dat komt omdat hij niet bij een kwalitatief mindere club wil spelen. Daarom vallen niet alleen clubs als Zouaven Lutjebroek en Harkemase Boys af, maar ook Sevilla Fútbal Club Sevilla. Zolang grootmachten van naam en faam uit Barcelona, Manchester of München zich niet melden blijft de beste voetballer van de eredivisie gewoon trainen en spelen bij de kampioen van Nederland die afgelopen jaar tevens de op één na beste van Europa was, of misschien wel de beste, maar zich liet aftroeven in de halve finale van de Champions League.

Ziyech kan bij het bij Ajax bovendien goed vinden met de Twentse trainer Erik ten Hag. Ze kennen elkaar nog van hun periode bij FC Twente, waar Ten Hag een poosje assistent-trainer was (met Alfred Schreuder). Na het afhaken van Ten Hag en Schreuder had Ziyech het ook wel gehad met het bestuurlijke wanbeleid, de groepjesvorming in de selectie en catacomben en de negatieve houding van een deel van de aanhang. Het tastte zijn vertrouwen aan, zijn gevoel van eigenwaarde, hij wilde weg.

Ajax lokte en Ziyech hapte – het werd het begin van iets moois, ongetwijfeld ook door de aanwezigheid van Ten Hag als hoofdtrainer en Schreuder als assistent-trainer.

Het zou grappig zijn als het niet zo intriest zou wezen dat FC Twente om begrijpelijke redenen (opleidingspremie om te investeren) hoopt, bidt en smeekt dat Ziyech vertrekt bij de hoofdstedelijke landskampioen, want dan deelt FC Twente mee in de opbrengst, maar die kans is gering. Tenzij zich een club meldt die volgens de Marokkaan met zijn goddelijke linkervoet behalve financieel ook voetbaltechnisch meerwaarde ziet. Misschien wil hij trouwens ook wel graag bij Ajax spelen om nog een keer in Enschede te spelen…

FOTO: Hakim Ziyech in actie voor FC Twente in 2014

Delen is sportief

Reacties (7)

 1. Robbert says:

  Als u een column schrijft “Scipio” moet u zich wel eerst even in de feiten verdiepen en geen onzin hier schrijven. Toen Ziyech naar Ajax vertrok (2016) was Ten Hag nog niet eens in beeld als trainer van de Amsterdammers. Hij is naar Ajax gekomen toen Bosz en Krüzen daar trainer waren. Verder genoot Ziyech zijn volledige opleiding bij SC Heerenveen en zal deze club wel een opleidingspremie tegemoet zien bij een eventuele mega transfer. Sorry dat ik het zeggen moet Scorpio, dit is broddelwerk.

  • Bennie Tevreden says:

   Er staat helemaal niet in deze column dat Ten Hag al bij Ajax zat toen Ziyech de overstap maakte.
   Ziyech werd 22 in zijn eerste seizoen bij FC Twente, op basis daarvan heeft deze club dan ook recht op een gedeelte van een eventuele opleidingsvergoeding. Dus beste Robbert, sorry dat ik het moet zeggen maar voordat je iemand beschuldigt van broddelwerk moet je natuurlijk wel zorgen dat je zelf van de feiten op hoogte bent.

 2. Robbert says:

  Je moet wel goed lezen wat hij schrijft: “Ajax lokte en Ziyech hapte – het werd het begin van iets moois, ongetwijfeld ook door de aanwezigheid van Ten Hag als hoofdtrainer en Schreuder als assistent-trainer” Hij hapte toen niet omdat hij al wist dat Ten Hag zou komen. Toen Ziyech hapte (in 2016) was Ten Hag daar nog niet eens in beeld als trainer Bennie. Of lees jij het anders?

  Bovendien heeft hij vanaf zijn 11e jaar in de jeugd bij Heerenveen gespeeld. Volgens de FIFA regelementen (bij internationale transfer van hem is dit van toepassing) kan Heerenveen tussen de 300 tot 500K tegemoet zien. Dat krijgt de fusieclub uit Enschede wel iets mee van die 3 tot 500K maar dat is gering tov wat de friezen krijgen. In die twee jaar dat hij daar gespeeld heeft doet hij overkomen al zou een enorm bedrag naar Enschede gaan, niet dus volgens de regelementen.

  • Bennie Tevreden says:

   Ik lees het inderdaad anders, ik lees namelijk gewoon wat er staat. Er staat domweg niet dat de overgang van Ziyech naar Ajax ook maar iets met Ten Hag van doen had.

   Dat de schrijver het doet overkomen dat de opleidingspremie een enorm bedrag zou zijn is slechts jouw interpretatie. Een begrijpelijke interpretatie, dat dan weer wel. Ze hebben hoe dan ook recht op een opleidingsvergoeding omdat de jaren van het seizoen dat iemand 12 wordt t/m het seizoen dat een speler 22 wordt geldt als opleiding en dus klopt jouw bewering niet dat Ziyech zijn volledige opleiding bij SC Heerenveen heeft genoten.
   Overigens is het wegens een mogelijk doorverkooppercentage aannemelijk dat er bij een transfer wel degelijk een aanzienlijk bedrag richting Enschede gaat. Dat is dan echter geen opleidingspremie.

 3. Robbert says:

  Als jij het anders leest dan ik, dan moet de schrijver eens duidelijk zijn in zijn communicatie want dat is naadje. Hij heeft het over ‘het begin van iets mooi’s, dat was het onder Bosz (finale plaats) en later onder Ten Hag. Wat er staat is niet op één manier te lezen. Ziyech hapte niet omdat Ten Hag daar toen zat toch! Hij hapte omdat het beleid van de fusieclub een en al ellende was en natuurlijk omdat zijn bankrekening flink gespekt werd. Dat later Ten Hag kwam was voor hem een mooie bijkomstigheid.

  De schrijver heeft het over opleidingsvergoeding, dat is wat anders dan ‘doorverkooppercentage’ Dat haal jij er bij en daar heeft de schrijver het niet eens over. Natuurlijk kan er een doorverkooppercentage naar Enschede komen. Maar het grootste gedeelte van de opleidingsvergoeding gaat naar Friesland en zij hebben daar ook het meeste recht op.

  • Henk says:

   Robbert,
   Straks ga je ons ook nog vertellen dat Scipio niet bestaat en dat Ziyech nooit bij Twente heeft gevoetbald.
   Wat jij de schrijver ten onrechte verwijt, daar voldoe je zelf aan. Geef dat nou gewoon toe.

 4. Robbert says:

  Scorpio bestaat ook niet, dat is Bennie, die zich op allerlei manieren probeert uit te lullen. De fusieclub heeft geen enkel recht op een opleidingsvergoeding, ze hebben hem gekocht terwijl ze hem eigenlijk niet hadden mogen kopen.
Archief