Vrijdag 26 april 2024

Jesús Corona bezorgt FC Twente eerste zege van het seizoen

Geplaatst op 13 september 2014 door   ·   Geen reacties

Corona heeft gescoord - hoa - CF4A0349ENSCHEDE – FC Twente heeft haar eerste overwinning geboekt van het eredivisieseizoen 2014/2015. Na vier gelijke spelen werd zaterdagavond in de Grolsch Veste met 2-1 gewonnen van Go Aheag Eagles. Jesús Corona, die weer een kans kreeg in de basisopstelling, was met een assist op Luc Castaignos en het winnende doelpunt de grote man aan de zijde van de thuisploeg.

Jesús Corona, die tijdens de voorbereiding werd verbannen naar de beloften vanwege een gebrek aan inzet, kreeg de kans van trainer Alfred Schreuder omdat de Deense buitenspeler Kasper Kusk geblesseerd was. Dat bleek een gouden zet, want al na vier minuten lag de bal, na een prachtige aanval, achter Go Ahead Eagles-doelman Erik Cummins. Hakim Ziyech speelde Luc Castaignos in, die, na een één-tweetje met Corona in het zestienmetergebied, vrij voor de keeper belandde. De spits faalde niet en schoof beheerst de 1-0 binnen. Vijf minuten later kwam de thuisploeg echter goed weg. Na een vrije bal van Eagles-verdediger Job van der Linden, volleerde Xandro Schenk rakelings naast.

Kort daarna leek Corona zich onsterfelijk te maken, toen hij na een combinatie met Castaignos opeens oog in oog met Cummins stond. De Mexicaan kreeg de bal echter niet langs de Deventer sluitpost, waarna hij ook in de rebound niet tot scoren kwam. De misser werd extra pijnlijk, toen twee minuten later de bal aan de andere kant wel in het net lag. De bij FC Twente opgeleide Jules Reimerink kreeg de bal van Eagles-spits Marnix Kolder, waarna hij de bal met de hak weer bezorgde bij Kolder. Die twijfelde geen moment en schoot de bal hard achter doelman Nick Marsman, die zijn hand niet goed genoeg achter de bal kreeg.

Na ruim een half uur spelen liet de verder wisselvallig spelende Corona toch weer van zich spreken. Vanaf de linkerkant trok de buitenspeler naar binnen en kapte een verdediger uit. Met een schot in de verre hoek liet hij keeper Cummins kansloos en bezorgde hij zijn ploeg een 2-1 voorsprong. Vlak voor rust schoot Ziyech, na een fraaie actie, nog hard op de vuisten van de Eagles-doelman, maar beide ploegen gingen rusten met een 2-1 tussenstand.

Ook de tweede helft begon hectisch. Jesús Corona leek wederom belangrijk te zijn voor FC Twente, toen hij na drie minuten spelen werd neergelegd in het strafschopgebied. Scheidsrechter Tom van Sichem wees resoluut naar de stip, maar Castaignos wist het buitenkansje niet te benutten en vond Cummins op zijn weg. De Enschedeërs speelden de tweede helft niet best, maar creëerden wel kansen. Zo was Castaignos nog enkele keren dicht bij zijn tweede treffer en werden pogingen van Mokhtar (schot) en Bengtsson (kopbal) gekeerd door de keeper. De bezoekers uit Deventer kwamen nog wel met een slotoffensief, maar tot grote kansen leidde dat niet meer, waardoor FC Twente voor het eerst dit seizoen drie punten kon bijschrijven.

FC Twente – Go Ahead Eagles 2-1 (2-1)
Scoreverloop: 4. Castaignos 1-0, 21. Kolder 1-1, 31. Corona 2-1
Gele kaarten: Ziyech, Eghan (FC Twente) Wijnaldum (Go Ahead Eagles)
Scheidsrechter: Tom van Sichem
Toeschouwers: 27.500
Opstelling FC Twente: Marsman; Martina, Lachman (46. Bengtsson), Bjelland, Schilder; Mokotjo, Ebecilio, Ziyech; Mokhtar(69. Miyaichi), Castaignos, Corona (84. Eghan)
Opstelling Go Ahead Eagles: Cummins; Nieuwpoort, Schenk, Van der Linden, Wijnaldum (88. Ten Den); Overgoor, Duits (77. Lambooij), Van Ooijen (69. Rijsdijk); Reimerink, Kolder, Lewis