Vrijdag 26 april 2024

Doelpuntenmaker Kyle Ebecilio: ‘Ik denk dat niemand wist dat ik dit kon’

Geplaatst op 28 september 2014 door   ·   Geen reacties

Ebecilio heeft gescoord CF4A0052ENSCHEDE – FC Utrecht werd zondagmiddag met 3-1 aan de kant gezet, maar toch heerste er geen feeststemming bij FC Twente. Wederom lukte het de Tukkers niet om een wedstrijd rustig uit te spelen en maakte de ploeg van trainer Alfred Schreuder het zichzelf onnodig moeilijk. Middenvelder Kyle Ebecilio verbaasde vriend en vijand door een vrije bal in de kruising te krullen, maar kon geen oorzaak geven voor het matige spel.

‘De eerste paar minuten speelden we goed en creëerden we kansen. Als je die gewoon afmaakt, geeft dat ook rust.’ legt de jeugdinternational uit. Het aanwijzen van een duidelijke oorzaak is volgens hem lastig. ‘Vermoeidheid? Ik weet het niet. We hebben in de rust nog wel afgesproken een tandje erbij te doen, zodat we meer rust in het spel zouden krijgen en niet onder stress hoefden te voetballen.’ Dat lukte echter nauwelijks en Ebecilio moet na afloop dan ook lang nadenken als hem gevraagd wordt wat de lichtpuntjes zijn na de overwinning. ‘Dat we drie punten hebben denk ik, dat is het enige. Al wilden we in het verleden nog wel eens in paniek raken als de tegenstander de aansluitingstreffer scoorde, dat gebeurde nu niet. We hebben ons staande gehouden en na de 3-1 was het dan ook gebeurd.’

Zelf opende hij na enkele minuten al de score, door een vrije bal achter FC Utrecht-doelman Robbin Ruiter te schieten. Iets dat we hem nog niet vaak zagen doen. ‘Ik denk dat niemand wist dat ik dat kon, haha. Het was ook geen afgesproken werk dat ik hem zou nemen. We kijken gewoon tijdens de wedstrijd naar wie zich er het lekkerst bij voelt. De laatste twee weken heb ik er weer op geoefend op de training, in de jeugd bij Feyenoord en Arsenal nam ik ze ook altijd. Op het trainingsveld hebben we zo’n muur staan en dan is het gewoon een kwestie van inschatten hoe hoog de bal eroverheen moet.’

FC Twente staat na de overwinning op Utrecht op de vijfde positie in de Eredivisie en is als enige nog ongeslagen. ‘Dat betekent dat we niet makkelijk verliezen,’ concludeert Ebecilio. ‘Natuurlijk hebben we ook vier keer gelijkgespeeld, maar we moeten nu gewoon blijven winnen.’ Volgende week wacht de lastige uitwedstrijd bij AZ en hij beseft dat het dan anders moet. ‘AZ is een goede ploeg en als we daar spelen zoals vandaag, komt het niet goed.’