Machteloos FC Twente onderuit tegen FC Nordsjaelland

Geplaatst op 6 juli 2016 door   ·   Geen reacties

Hakim Ziyech 2014-09-28-16h04m22MARIENBERG – FC Twente heeft de oefenwedstrijd tegen FC Nordsjaelland verloren. In Mariënberg lukte het beide ploegen niet om de toeschouwers te vermaken. De beste mogelijkheden waren voor de Denen, die het duel met 1-0 wonnen.

Voor rust kwam de sterkste formatie van FC Twente in actie. Het was opvallend te noemen hoe moeizaam de ploeg opereerde. Er werd voortdurend gezocht naar Hakim Ziyech. De Marokkaans international leek weinig zin te hebben in het optreden tegen de Deense topclub die volgende week aan de competitie begint. Daardoor verliep het spel van de Tukkers stroef en lukte het nauwelijks tot kansen te komen.

Na rust leverde een zondagsschot van Lobotka, dat buiten bereik van Sonny Stevens in het doel vloog, de enige treffer van de wedstrijd op. De laatste dertig minuten mochten de talenten, aangevuld met Kastsikas hun kunnen laten zien. Het was veelzeggend dat dit het leukste deel van de wedstrijd werd. De talenten speelden met veel inzet en slaagden er in tot enkele kansen te komen. Gescoord werd er niet meer, waardoor het matige duel door de Denen gewonnen werd.

FC Twente – FC Nordsjaelland 0-1 (0-0)

Scoreverloop
49’ Skovgaard 0-1

FC Twente: Stevens, Schmidt, Bijen, Andersen, Van der Lely, Mokotjo, Van der Heyden (46. Ebecilio), Ziyech, Ede, Oosterwijk, Gouriye.
FC Twente vanaf 60e minuut: Stevens, Soumaoro, Ben Amar, Katsikas, R. Jensen, Vankan, Hölscher, F. Jensen, De Jager, Borven, Da Cruz.