Matig FC Twente verliest in blessuretijd van Vitesse

Geplaatst op 22 februari 2015 door   ·   4 Reacties

Corona CF4A0197ENSCHEDE – FC Twente heeft voor de vierde keer op rij een competitiewedstrijd verloren. In de eigen Grolsch Veste stond het lang achter tegen Vitesse, maar Jesús Corona (foto) leek een punt te redden door tien minuten voor tijd de gelijkmaker voor zijn rekening te nemen. Valeri Qazaisjvili maakte in blessuretijd echter 2-1 voor de ploeg van trainer Peter Bosz, waardoor Twente wederom met lege handen stond.

Trainer Alfred Schreuder stuurde zijn elftal tegen de Arnhemmers in een 4-4-2 opstelling het veld op, met Bilal Ould-Chikh en Youness Mokhtar op de flanken, Luc Castaignos en Jesús Corona in de spits en middenvelder Renato Tapia centraal achterin. Voor Darryl Lachman en Kyle Ebecilio was er geen plek in de wedstrijdselectie en aanvoerder Andreas Bjelland ontbrak vanwege een blessure. Het gebrek aan echte verdedigers in het elftal van de Tukkers werd gelijk duidelijk in het begin van de wedstrijd. Na 24 seconden had Bertrand Traoré de openingstreffer al op zijn schoen, maar doelman Sonny Stevens wist dat ternauwernood te voorkomen. Ook Vitesse-spelers Davy Propper, Zakaria Labyad (schoten van afstand) en Denys Oijnyk (kopbal voorlangs) kregen al in de eerste tien minuten een goede kans om de score te openen. Daar tegenover wist de thuisploeg enkel met een vrije bal van Hakim Ziyech (rakelings naast) en een kopbal uit een corner van Renato Tapia (zijnet) gevaar te stichten. Jesús Corona wist de bal als enige wel in het doel te werken, maar deed dat met de hand en kreeg daarvoor terecht de gele kaart.

Na ruim een kwartier spelen kwamen de bezoekers terecht op voorsprong. Aanvoerder Cuco Martina leed balverlies aan de zijlijn waardoor Traoré vanaf links simpel de voorzet kon geven. Labyad schoot vervolgens van dichtbij de 0-1 tegen de touwen. Na het doelpunt leek Twente even volledig de kluts kwijt en grossierde het in foute passes in de opbouw. Vitesse controleerde vervolgens het duel, maar de storm van het eerste kwartier zou gaan liggen in het restant van de eerste helft. Na een half uur was Twente nog een keer gevaarlijk, toen Mokhtar tijdens een counter te lang wachtte met schieten en vlak voor rust werden twee inzetten van dichtbij van Corona van de lijn gehaald. Beide ploegen gingen echter met een 1-1 tussenstand de rust in.

De tweede helft was een stuk minder spectaculair dan de eerste en de wedstrijd speelde zich dan ook vooral op het middenveld af. Castaignos wist twee keer gevaarlijk te worden, maar zijn schoten werden gekeerd of misten richting. Pas tien minuten voor tijd kwamen de Enschedeërs met een slotoffensief. Eerst schoot Mokhtar, na een één-twee met Martina, nog via een verdediger naast, maar uit de corner die daarop volgde kon Corona de gelijkmaker binnenkoppen: 1-1. Vervolgens werd een harde volley van Castaignos gekeerd door Vitesse-doelman Elroy Room en toen Corona de bal uit de kluts voor de voeten kreeg in het zestienmetergebied, mikte hij naast. Aan de andere kant moest Stevens reddend optreden toen Vitesse-invaller Uros Djurdjevic de bal met binnenkant voet in de korte hoek plaatste. In de blessuretijd volgde echter de genadeklap voor de thuisclub. Valeri Qazaisjvili kon alleen op Stevens aflopen na een steekpass van invaller Renato Ibarra, waarna hij de bal langs de uitkomende Twente-doelman schoof en Vitesse daarmee de overwinning bezorgde.

FC Twente – Vitesse 1-2 (0-1)
Scoreverloop: 17. Labyad 0-1, 82. Corona 1-1, 90+2. Qazaisjvili 1-2
Toeschouwers: 27.600
Scheidsrechter: Danny Makkelie
Gele kaarten: Corona (FC Twente), Kashia (Vitesse)
Opstelling FC Twente: Stevens; Ter Avest (74. Eghan), Martina, Tapia, Schilder; Ould-Chikh (60. David), Mokotjo, Ziyech, Mokhtar; Castaignos, Corona
Opstelling Vitesse: Room; Diks, Kashia, Van der Heijden, Achenteh; Pröpper, Vejinovic (89. Mori), Qazaisjvili; Labyad (67. Ibarra), Traoré (79. Djurdjevic), Olijnyk