Moeizame overwinning voor FC Twente op Willem II

Geplaatst op 4 maart 2017 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – FC Twente heeft tegen Willem II een uiterst moeizame overwinning geboekt. Nadat de Enschedeers halverwege op een 2-0 voorsprong stonden, kwamen de bezoekers nog bijna op gelijke hoogte. Uiteindelijk bleef het bij 2-1 en kon de ploeg van trainer Hake weer drie punten bijschrijven.

Een uur lang was er niets aan de hand voor FC Twente. In de openingsfase waren er al twee kansen voor spits Enes Ünal, maar hij verzuimde de trekker over te halen. Na een half uur kwam de voorsprong er wel. Voormalig FC Twente-speler Darryl Lachman deed wat hem in dienst van de Enschedeërs nooit lukte: scoren. De centrale verdediger kopte een voorzet van Bersant Celina heel ongelukkig achter zijn eigen doelman Kostas Lamprou. Kort voor de rust verdubbelde Ünal de marge. Na een pass van Chinedu Ede schoot hij hard raak: 2-0. Daarmee leek het duel al vroegtijdig beslist.

Ook na de rust was FC Twente de betere ploeg. Maar doordat de ploeg verzuimde met de 3-0 het duel definitief in het slot te gooien, bleven de Tilburgers hopen op een toevalstreffer. In de zeventigste minuut lukte dat inderdaad. Na een klutssituatie na een corner kwam de bal voor de voeten van Croux, die van dichtbij raak schoot.. Willem II ging daarna op jacht naar de gelijkmaker. De beste mogelijkheid daartoe was voor invaller Thom Haye. Het een hard schot raakte hij, via de handen van Nick Marsman, de paal. In de slotfase trok FC Twente zonder al te veel problemen met succes de drie punten over de streep.

FOTOGRAFIE: Cees Elzenga

FC Twente–Willem II 2-1 (2-0)
Scoreverloop: 28. Lachman 1-0 (e.d.), 42. Ünal 2-0, 70. Croux 2-1
Scheidsrechter: J.Kamphuis