Zaterdag 27 april 2024

Nipte zege FC Twente in hitte

Geplaatst op 19 juli 2014 door   ·   Geen reacties

FcTwenteWout Brama©foto eric brinkhorstVEENOORD – FC Twente heeft het oefenduel met FC Emmen, waarmee het trainingskamp in Herzlake werd afgesloten, met 2-1 gewonnen.  Debutant Kasper Kusk opende de score. Vervolgens maakte voormalig FC Twente-speler Alexander Bannink gelijk. In de slotfase stelde Wout Brama alsnog de winst veilig.

Het duel werd voorafgegaan door een minuut stilte, ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de vliegtuigramp in Oekraïne. Het was 35 graden op het complex van vv Twedo in Veenoord en dat zorgde ervoor dat de wedstrijd geen hoog tempo kende. De eerste kansen van de wedstrijd waren voor Luc Castaignos en Quincy Promes. Uiteindelijk was het debutant Kasper Kusk, die de score opende in de 28ste minuut door op aangeven van Luc Castaignos raak te schieten. Na het openingsdoelpunt waren er nog een aantal mogelijkheden. Zo kwam Promes met een vrije trap dichtbij een doelpunt.

De spelers van FC Emmen wisten er weinig tegenover te zetten, maar na een uur kwamen ze toch op gelijke hoogte via oude bekende Alexander Bannink. Lang zag het er naar uit dat dat ook de eindstand zou worden, maar in de slotfase kwam daar alsnog verandering in. Nadat trainer Alfred Schreuder een negenvoudige wissel uitvoerde, was het Wout Brama (foto) die met een afstandsschot vijf minuten voor tijd de overwinning veilig stelde.

FC Emmen – FC Twente 1-2 (0-1)
Scoreverloop: 28′ Kusk 0-1, 59 Bannink 1-1, 85′ Brama 1-2
FC Emmen: Van der Lei, Bakkati, Jallo, Siekman, Rozema, Metaj, Laghmouchi, Deul, Pedro, Menting, Bannink.
FC Twente: Marsman; Martina (76′ Breukers)Lachman (76′ Schilder),Bjelland (76′ Andersen), Koppers (76′ Schütte) Ebecilio (76′ Brama)Tapia (65′ Bleker) Kusk (76 Hölscher), Promes (76′ Ould-Chikh), Castaignos (76′ Børven), Mokhtar (76′ Daniëls)